[知己知彼] 淺黃老母今日睇完"民間記者會",佢話有以下3個感覺,建議改善!

282 回覆
1991 Like 30 Dislike
推,再接再厲
多謝民間記者會,但內容真係過多同冗長。
外人係真係會感到冇興趣聽。

有下次先有得改善,希望推到繼續搞
唔夠juicy,所以悶。其實可以show d 震撼既相,例如中蛋義士起水泡既相等等。個tone全部都好似瓊瑤女主角咁,應該要搵一d hard d既黎平衡番。比如第一次狗狗出沒黃大仙果班街坊,一開始企前面果d大叔大嬸咁,鬧人大大聲,但係有道理果d。
係咪完全唔想露樣,連眼部都唔露得
好多時溝通係要眼神交流
冇眼神交流差好遠
推,同意。我覺得sharing唔洗cut,可以提醒分享嘅市民捉住幾個重點講。
同埋可以減短一開始個intro,盡量2-3分鐘內講完一件事
加油,撐你地!

邪惡文宣! 利用大家拍拖最驚嘅。。。
https://lih.kg/1433846
民間記者會本意就係要抗衡之前政府嘅一言堂,揭露佢歪曲事實
要快又要觸動人心就係長輩圖嗰種信息傳遞 強詞奪理最容易
我哋應該要堅持嚴謹,清楚咁講出真相
我同意因爲戴咗口罩,所以影響說話聲量
建議下次再舉辦的話可能盡量對準Mic講,同埋提高小小把聲,咁會入Mic d

Anyway, 好欣賞你地
加油加油
我都覺得記者會太長,聽到中段已經冇留心聽,簡短精要好重要

帶mask講嘢聽得唔清楚,如果擺塊布,佢地坐喺塊布後面,如何?
加油呀 支持!
今日好多巴絲都喺即時討論po到提過太長
點知有好多人出嚟屌話個記者會唔係畀巴絲們睇嘅
好老實,講到咁長啲上咗年紀嘅好大機會跟唔到
聽完你後面個句就唔記得你前面講過乜
同埋咁長嘅話隨時恰著埋
其實可以搵D激動少少嘅人黎講?
包保唔會好悶, 觀眾代入感亦都會強D
個人覺得個女仔回答記者問題時可以再冷靜啲,因為好多時聽嘅人唔會留心聽晒啲內容,所以個態度越冷靜越俾人感覺有道理,千祈唔好激動咗
好冇誠意
呢個真
同感
Information overload 一定要快狠準
支持民間記者會越做越好
小弟打開辯論,口才應該算見得下人,不過唔知有咩方法可以幫到手

吸取經驗
聆聽市民
巴絲打努力
分享嘅市民可以有情緒,感動到人係最好
但回應記者問題嘅人就要保持冷靜先係上策
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞