懇請大家睇睇周保松老師呢篇「論林鄭的新論述」

1273 回覆
2414 Like 36 Dislike
Push
做文宣 話俾人知破壞香港經濟既到底是誰

一個國際金融中心,因為盲隨宗主國,堅持跟伊朗做生意,又搞特區護照伊朗21日免簽證,而導致所有美國銀行禁止借錢給香港——試問真正破壞香港經濟的真兇是誰?
5月27日,一艘伊朗油輪突然轉向邁進香港,美官警告林鄭一旦開通商業往來,必以制裁報復,你還記得政府怎麼回話嗎?
「香港按照中華人民共和國外交部的指示,一直嚴格實施聯合國安全理事會所議決的制裁。香港已通過《聯合國制裁(聯合全面行動計劃—伊朗)規例》(香港法例第537BV章),全面實施聯合國安理會針對伊朗所施加的限制。然而,當局指聯合國安理會沒有就伊朗出口石油施加任何限制,個別國家基於自身考慮,向某些地方施加單方面制裁,都不屬於特區履行聯合國安理會所議決制裁的範圍。」
撩鬼攞命。
因為林鄭要跟習近平共存亡。中國在5月制裁禁令生效後,繼續在大連和錦州進口伊朗石油,美國講明必定制裁。但中國一於少理,上月尾更派官員去德黑蘭簽訂單,正式參與波斯灣的代理人戰爭。石油國企珠海振戎首當其衝,上月被白宮制裁。

將佢做成長輩圖 毒蛾為左擦維尼鞋 將香港未來都擺上枱 不顧美國禁令同伊朗做交易
啲廢佬藍屍最緊張就係錢 要話俾佢地知係毒蛾將香港推上被制裁危機
警黑勾結呢?黑警縱容黑社會持械殘害市民
黑警濫權、濫用武力、濫捕、選擇性控告呢?

始作俑者咪又係政府
呢d 問題唔肯解決,又可以生活到咩?
五大訴求 缺一不可

林鄭 黑警 黑社會 黑議員 廢官員 冚家剷
PUSH
Push
Push
香港經濟好?

平行時空?

貧富差距
高樓價
大白象

香港人從未如此屈辱過
James bond都要智取,唔係一味打!
Push
推 佢果套穩定有飯食真係好多人受(例如我老豆)
文宣要做足
要推
讀書
push
Push
可唔可以有一次真係比人和平結束集會?

大眾只係想要安穩生活, 當染婆洗腦呢D行動持續影響日常生活
迫佢地選擇, 無飯食定抗爭, 佢地真係唔介意有幾千人比人告暴動, 或者有衝衝子被殺, 港豬剩係向利益睇, 港豬就係民意, 無民意就係港共清算之時

唔係黑警過火, 抗爭就要對等過火, 好似琴日好多幕路人被屌鳩
唔該, 唔好剩係圍內傾好多人支持, 信下人, 諗一諗先做啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞