懇請大家睇睇周保松老師呢篇「論林鄭的新論述」

1273 回覆
2414 Like 36 Dislike
1. 政府搞既送中條例、監控燈柱,警察執法不公,損害香港自由和法治,動搖世界對香港信心,導致撤資

2. 中美貿易戰令外圍經濟轉差,香港經濟必受影響。加上香港與中國關係密切,牽連更大。
文宣 + 行動 !
呢篇講得好好
我哋能夠動員 connect咁多人
都係因為ethical同Just
唔可以無咗最大嘅基礎

今日起所有行動都要三思
要贏,係唔可以淨係靠勇,要智勇雙全
值得反思下
係咪應該搵名人開記者會, 而家文宣對象根本難去到班廢老到

當下每位抗爭者在行動時,必須認真對待的問題。

因此,千萬不要輕視觀念和道德的力量,同時在行動時也須盡最大努力爭取最多人的認可和支持。
大家睇!
和理非全面進場:
7/8 法律界黑衣遊行
9-11/8 「和你飛」機場集會
可以搞個婦女界遊行反對克警性暴行?
民陣831百萬人大遊行?
需要set deadline搞多次大罷工?運輸物流業係需要多啲時間準備。
宣傳罷買?定每星期幾唔出街消費,平時繼續抵制中資同出聲屌過抗爭者嘅公司。
連儂牆文宣要keep住有,講經濟下行真正原因、政治不穩先會經濟民生不穩、克警濫暴,用過期催淚彈,無差別攻擊市民、民航處同機場員工罷工都要講返(政府冷處理)、社會信用系統評分,監視燈柱同新身分證嘅關係。
Yes
佢想將經濟差個波射落我地度
我地要射返俾佢

1. 政府搞既送中條例、監控燈柱,警察執法不公,損害香港自由和法治,動搖世界對香港信心,導致撤資

2. 中美貿易戰令外圍經濟轉差,香港經濟必受影響。加上香港與中國關係密切,牽連更大。
我無野講 我唔解鎖 我搵律師 唔好凶我 我投訴你
Push 非常重要
push
林病明顯想經濟衰退,然後話我地攪事
明眼人一聽就知佢想點啦,仲當香港人戇鳩咩
自己一手攪成宜家咁,仲想反盤
Lol小學雞咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞