懇請大家睇睇周保松老師呢篇「論林鄭的新論述」

1273 回覆
2414 Like 36 Dislike
泛民應該回應
儘管唔代表主流民意都應該以泛民嘅身分回應
但平民嘅和理非呢?
分析得唔錯 希望大家睇完之後可以消化下再用自己既觀點研究下 唔好盡信書
我自己黎講佢呢個策略真係唔錯 但係個問題在於前線執行個D
個堆IQ EQ低既毅進制對比起示威者黎講係無可能做到道德感召 721出完鄉黑之後琴晚又係北角同荃灣度出老黑 呢一點係唔會令佢有任何正當性
我當林奠真係下下考第一都好 佢下面堆豬隊友都只會幫佢扣分
推!
Push
退一萬步講 知己知彼
林鄭唔係要變佢地,係要佢地發揮所長,同我地打,然後佢走人去做啦啦隊
我覺得呢招好易化解
搵民陣搞返一次由維園出發既大遊行
要大既
唔係俾柒婆睇
而係俾勝利球迷睇
等佢地見到
哦,係喎,成百萬人都覺得林鄭錯
咁佢地應該係錯

個人認為我地可以盡量抖下,一來個腦唔會上哂火做錯決定,二來都要應對下佢地新策略
要揾佔路同攻狗屋以外嘅策略
push
我從來都唔支持分化
亦好感激前線所有義士嘅付出
但真係好認真,唔好中佢嘅計
我唔希望去到最後,
我哋所有人嘅付出會被佢咁樣詆毀,
唔希望最後我哋都係冇辦法爭到民主嘅社會

而且好認真
我覺得佢某程度上好似想趁呢幾日
減弱警方用嘅暴力、放大義工嘅武力
到之後就可以好合理咁話政府係冇辦法之下,所以先要叫警方用更加暴力嘅手段
push
Push
Push
正中紅心
push
自推 我會開啲新Post鳩嗡下思考盲點

利伸:我係踩單車後排撚主車群
意在參與加少少左膠
好佩服前線破風手同衝線手
方向認同, 我地文宣都要變招去跟上個發展

和理非2.0 上線!

1. 文宣方向一定要SPIN 去:
林奠政府 = 黑警 = 公安(有片證明) = 黑社會
- 重點: 要降低佢地認受性, 話比所有人聽佢地做唔到野,更加帶領唔到香港經濟起飛

2. 罷工
- 要再召集一次罷工, 尤其再次鼓勵公務員企出黎
因為琴日罷工既回響比街頭戰爭搶左FO, 唔明顯

3. 機場和你飛
要keep 住, 每星期一到兩次, 低成本高回報

4. 再次儲氣一波百萬大遊行去造勢

勇武兄弟希望你地明白和理非並唔係冇用既,
和理非同你地一樣, 都可以持續進步
大家做既野都可以0係唔同方面推進件事情
我地做既野亦都可以幫你地儲番d血

而家呢個位係好關鍵, 對家開始變招, 我地唔變會直接硬食

進入食腦時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞