水晶集中討論區 (4) 唔好比佢停繼續貼珍藏啦!

1001 回覆
11 Like 2 Dislike

想問下依幾條點
除左摩根同月亮石 另外都係淘寶
感覺上無乜發揮到功效 感覺上仲差左
只帶左手

功效依家野我覺得信則有不信則無,無須過份迷信...其實水晶只係輔助你多啲機會取得比較好既成果,之於最終係咪揀到正路唔到終點都唔會知道...仲有唔好奢望帶左黃水晶金髮晶一定會發達或者帶左紅紋石就一定會有好姻緣啦
不如樓主開tg group
Wtapp griup真係唔是幾好

首先你動機係咩先?
若果你想買野請直接問全翼姐攞ig鋪link
若然你只係想討論麻煩你提出問題等大家一齊傾

乜唔係好想開群架咩你依家有人叫你開又唔開?

講左唔開就唔開,做乜啫你

想問下依幾條點
只帶左手

功效依家野我覺得信則有不信則無,無須過份迷信...其實水晶只係輔助你多啲機會取得比較好既成果,之於最終係咪揀到正路唔到終點都唔會知道...仲有唔好奢望帶左黃水晶金髮晶一定會發達或者帶左紅紋石就一定會有好姻緣啦

關唔關帶得多同帶得少事?
會唔會話邊種同邊種唔應該一齊帶?
大事我唔奢望 我望身體健康感情順利炸
我想問下 我條藍光月亮買返嚟果陣明明好藍 無戴一排啲光變咗黃黃地咁 點解會咁

影上黎望吓

唔記得quote返

有冇換過水晶繩?

細粒啲嗰條新買無耐 買嗰陣有換線
另一條都係買嗰陣時換咗線 戴過一排 之後擺埋咗無戴
不如樓主開tg group
Wtapp griup真係唔是幾好

首先你動機係咩先?
若果你想買野請直接問全翼姐攞ig鋪link
若然你只係想討論麻煩你提出問題等大家一齊傾

好好好

想問下依幾條點
只帶左手

問多句
新買嘅水晶可唔可以以放係水晶簇上面代替用礦泉水浸?
如果浸可唔可以幾條唔同嘅一齊浸?

新手係麻煩少少 Sorry

想問下依幾條點
只帶左手

其實我都唔係咁了解呢 不過我之前淘過本書可能你會啱睇...

本書繁體中文版既,內容都幾全面而且有埋圖添,誠品可能有賣或者淘寶都有你可以自己搵搵
我想問下 我條藍光月亮買返嚟果陣明明好藍 無戴一排啲光變咗黃黃地咁 點解會咁

影上黎望吓

唔記得quote返

有冇換過水晶繩?

我未試過依種情況所以唔識答呢
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/03/232908_7b18ff4b9196fb08559d641f6562ff54.jpg[img]
想問下依幾條點
只帶左手

問多句

最理想應該係白晶簇淨化 紫晶簇叉電
冇晶簇先用礦泉水代替
[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/03/232908_7b18ff4b9196fb08559d641f6562ff54.jpg[img][/url]
想問下依幾條點
只帶左手

問多句

最理想應該係白晶簇淨化 紫晶簇叉電
冇晶簇先用礦泉水代替

唔該曬絲打!
大家都好pro

影上黎望吓

[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/03/225316_ae10afc7328b664bc36c698b6989fdf2.jpg[img]
唔記得quote返

有冇換過水晶繩?

會唔會係曬得多?

想問下依幾條點
只帶左手

本書繁體中文版既,內容都幾全面而且有埋圖添,誠品可能有賣或者淘寶都有你可以自己搵搵

唔該曬你!我等陣睇下先

如果有tg group 真係好啲

想問下依幾條點
只帶左手

唔該曬你!我等陣睇下先

荔枝角有舖頭有賣 不過唔係水晶舖黎

影上黎望吓

[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/03/225316_ae10afc7328b664bc36c698b6989fdf2.jpg[img][/url]
唔記得quote返

有冇換過水晶繩?

會唔會係曬得多?

應該唔關事 不過紫鋰輝石、紫水晶、蛋白石同埋紅紋石就真係唔好長時間曝曬晒,因為會鋰輝石退色...紫水晶有機會變色...蛋白石同紅紋石因裡面內含微量水份曬過火會裂...
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/03/222940_e36e329345fbc869df86e4067412b00a.jpg[/im]
岩岩發現左淘寶有直播功能 可以要求睇貨
睇中左紫玉髓手鐲 300人民幣 抵唔抵

假既唔好買

其實點樣分真假 巴打好似一睇就睇得出 但我睇佢啲色水都幾自然啊

影上黎望吓

[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/03/225316_ae10afc7328b664bc36c698b6989fdf2.jpg[img][/url]
唔記得quote返

有冇換過水晶繩?

會唔會係曬得多?

我無俾佢曬太陽㗎

影上黎望吓

唔記得quote返

有冇換過水晶繩?

換左咩線

影上黎望吓

唔記得quote返

有冇換過水晶繩?

換左咩線

透明線 感覺好似靚啲

人生第一條水晶係陽明山買既三色虎眼
第二條就係黑隕石

第二條唔係黑隕石...其實真身只係普通火山石黎
利申有條

咁點分黑隕石同火山石?

影上黎望吓

唔記得quote返

有冇換過水晶繩?

換左咩線

透明線 感覺好似靚啲

即係魚絲之類?

想問下依幾條點
只帶左手

唔該曬你!我等陣睇下先

我唔係專家亦唔想識少少扮代表,我所講既水晶知識只係從網絡上睇返黎、全部現學現賣...所以就算開谷都無用囉...
[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/03/222940_e36e329345fbc869df86e4067412b00a.jpg[/im][/url]

假既唔好買

其實點樣分真假 巴打好似一睇就睇得出 但我睇佢啲色水都幾自然啊

請google 玉隨做假
[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/03/222940_e36e329345fbc869df86e4067412b00a.jpg[/im][/url]

假既唔好買

我睇左好多好多做假資訊...每次淘水晶都會搵晒相關資料嫁

影上黎望吓

唔記得quote返

有冇換過水晶繩?

換左咩線

透明線 感覺好似靚啲

即係魚絲之類?

係啊

人生第一條水晶係陽明山買既三色虎眼
第二條就係黑隕石

第二條唔係黑隕石...其實真身只係普通火山石黎
利申有條

咁點分黑隕石同火山石?

其實所謂黑隕石真身咪就係天鐵囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞