[無圖] 美國鬼頭:請停止在示威中舉我國國旗

529 回覆
3047 Like 197 Dislike

上次列根號訪港,美國係將香港區旗同美國國旗並列。點解唔係中國國旗呀?講等級成件事係唔對口。地表最強國家都肯同你並列,香港人要醒水。
舉英旗都好過舉美旗

1.無提升士氣作用
2.無凝聚力
3.香港人努力爬山,但外國人唔知以為美國幫拖
彩就佢地攞 汗血就我地出
香港有錢
想要幾多?你講
舉人國𣄃真係無意義
如果仲有得唔攬炒住,試埋先?
我明最後唔掂都係唯有攬炒。
① 二百萬香港人和平遊行:唔work
每個星期幾千人勇武:唔Work
六位義士自殺:唔Work
② 靠香港政府:無可能
③ 靠中國政府:更加無可能

姐係無論靠香港本身,定係靠最近嘅中國,都無法解決現在嘅問題。

所以,必須靠國際從外到內影響香港。

Ps 外國勢力只係一個term 令你厭惡外國影響力。唔好咁潔癖。
人地鐘意舉咩都得架啦
BTW舉香港獨立都好過舉其他國家旗
八國聯軍咁唔知想點

姐係無論靠香港本身,定係靠最近嘅中國,都無法解決現在嘅問題。

Ps 外國勢力只係一個term 令你厭惡外國影響力。唔好咁潔癖。
reddit 背後 騰訊QQ 自己諗
起底->樓主賤種五毛->負評+BLOCK上一頁
Ok 台灣
on9

月球夠冇石油,美國做乜要上月球?
國際影響唔係你舉美國旗
有本事你就係美國舉香港旗

用你地個死人腦諗下如果獨立左之後係邊個睇場照住香港啦,美爹有錢賺又可以制衡中國,緊係揮佢支旗表態等人地有藉口繼續干預啦
青天白日滿地紅 同 龍獅
玩大左...勇武開始收皮
又話各自爬山不分化,轉個頭唔順眼咪又係屌前線
之前咪舉過囉
雪山獅子旗都出過添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞