[無圖] 美國鬼頭:請停止在示威中舉我國國旗

529 回覆
3047 Like 197 Dislike
收皮啦你
正正就係American first,香港先咁重要

美國年年都係香港袋唔少錢走
你個仆街放兩條友講野就當晒全美國人意見

香港係咁唔重要
Pence / Pompeo / John Bolton / Ted Cruz見肥佬黎托炮呀?
仲搬埋香港關係法出黎震攝北京班傻鳩?
目的同方法係分開返唔該
撈埋嚟講混淆視聽
呢招係常用技倆嚟
以前好興ppt cap個台仔留言再話台仔好撚討厭香港人帶風向
高登/連登好多人信
推啊
陳雲洗左唔少人腦
英國旗囉咁
認撚住我呀
過黎香港隻抽丫
舉🇵🇷同🇷🇺,支持其他地方民主運動
① 二百萬香港人和平遊行:唔work
每個星期幾千人勇武:唔Work
六位義士自殺:唔Work
② 靠香港政府:無可能
③ 靠中國政府:更加無可能

姐係無論靠香港本身,定係靠最近嘅中國,都無法解決現在嘅問題。

所以,必須靠國際從外到內影響香港。

Ps 外國勢力只係一個term 令你厭惡外國影響力。唔好咁潔癖。
同北京出戰代價 遠大於 幫香港

一句收你皮
每個國家都有大愛左膠
而美國係最有能力同中國匹敵
希望draw美國attention都正常
但可能要換個方式
其實最好經常出黑紫荊旗, 代表到成個運動

各有各做啦
依個就真係無用啦
你睇支那啲示威
啲人一樣都係舉五星匪旗唱匪歌
咪一樣又打又殺又拉

姐係無論靠香港本身,定係靠最近嘅中國,都無法解決現在嘅問題。

Ps 外國勢力只係一個term 令你厭惡外國影響力。唔好咁潔癖。
reddit係

代表自己啊起碼
推論過程其實好簡單。

標語同指揮旗之外 咩旗都唔好舉啦
仲話白宮聯署有用?醒下啦
你叫美國佬人道支援、捐錢同制裁香港政府都可以
叫美國佬高姿態同中國反台?
起碼唔係而家既事囉
有台灣迷因

原因在此!
有關舉美國旗
https://lih.kg/1380122
舉青天旗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞