[無圖] 美國鬼頭:請停止在示威中舉我國國旗

529 回覆
3047 Like 197 Dislike
想求救/draw attention, 應該舉英國, 話晒前英國殖民地, 夠晒名正言順
美國咁大, 但唔係個個都會關心國際時事..
將心比己, 自己地方都咁多嘢煩, 一見到好大機會引起佢哋反感, 心諗: 關我美國撚事

但如果純為激嬲中國, 舉台灣旗就唔錯台灣KEEP咗幾份戰爭條約正本, 《南京條約》、《北京條約》+ 《拓展香港界址專條》
b]咪撚再推分化割席po[/b]
Actually trump has hints of a tyranny, 其實佢係覺得國會阻住佢, 同埋佢d 對女性對黑人嘅言論根本就同人權背道而馳

唯一美國好嘅就係人權法案可以攬炒
唔好奢望美國會救你 佢地好撚自私㗎
香港自救啦
咪係 舉人地國家既旗做乜撚 想人地出錢出兵幫你打中國? 戇鳩
He prolly dont have much idea about HK and int'l politics

Americans are well known for their ignorance of the rest of the world

Name me one US political figure/scholar that says HK has nth to do with US
呢個啱 舉黑紫荊啊
臺灣真係自己都搞唔掂.....
哩D 唔洗FC? Reddit 左膠黎,入面咩人都有,唔care 冇利益就唔會打美中貿易戰啦。你以為Reddit冇5毛?
咁撚多p 牌帶風向仲吹到美國退休工程師
舉過啦
https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1560679524.A.2B3.html

下面呢個直接笑9班人做韓粉
https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1561967642.A.B75.html

話就話舉旗係個人自由,但而家有批後生仔跟本唔認中華民國,覺得台灣就係台灣

仲要你睇同樣用緊呢個旗嘅國民黨奶共奶得幾咁核突,代表選總統嗰個仲要係個弱智,佢啲弱智粉集會舉民國旗去支持呢個弱智人。呢個時候仲舉民國旗真係好怪
咪撚再推分化割席po
唔俾美國人去遊行?
我諗佢地想表達美軍來了我帶路啫
舉旗嘅入面有美國人喎,reddit嗰幾件又知唔知?
舉美國旗個幾個人之前都講左係美國公民
舉自己國旗有咩問題
樓豬同中共一樣人地做咩都要管
分化撚收皮啦
五毛樓主又用「怕激怒共產黨論」💩💩💩
block
Reddit受騰訊收購
屌你老尾 真係冇得救
咪撚再推分化割席po

關佢撚事。
我覺得文宣盡量利用美國係好事,但當喺前線,呢個動作喺國際上會俾人覺得好騎呢
Reddit都白人主義? 唔好笑大人個口
Reddit已經被美國人話偏左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞