(救救手足) 有一種人叫偽中立深藍 ,可殺人於無形。

344 回覆
1308 Like 7 Dislike
除非啲藍絲全家俾狗咬死 唔係嘅話一時三刻好難改變頑固思想
推上熱門
全部警察都只係夠膽認自己係呢種偽中立深藍,其實佢地骨子裡都知道自己係個連自己都睇唔起既深藍on9
Push
中國人永遠喜歡裝得大義凜然算計他人
千年以來 一直如此
行動思考永遠是一個圓形 惰於進步
d廢老係咁, 永遠自己個套就岩,
其他人唔認同佢就係錯
這句警世。

其實狗都係用搵食,專業服順,加多句法治,去包括自己的偽中立。
有d唔同,偽中立同深藍係完全無邏輯
有人尊重曾鈺成,其中一個原因係,除左因為佢每邊各打五十大板之外,佢有立場得黎有邏輯講得通,其他人都只係元秋之流
如果是各打50,我都叫佢做真心膠。純粹想避開責任既自私撚。
我想指出的是,有一種是1比99,具攻擊性的偽中立戰士。比五毛利害很多。
藍絲斷章取義基本上係無撚敵
同佢講全面真相佢又唔信
好似淨係識睇tvb咁
覺得自己好似好清高好撚醒,看透世事咁

真正中立既人,應該係比差佬打一身都唔會反抗,之後都繼續唔會有立場,繼續中立

否則,呢啲人既中立只係純粹置身事外,唔見棺材唔留眼淚
光復香港 時代革命
冇需要上心,講幾多都冇用,我都放棄左

最簡單直接既方法,就係佢出去比啲警犬打一次,咁就肯定轉軚。呢啲人唔見棺材唔流眼淚
之前同朋友食飯先講起, 佢懷疑自己阿爸就係偽中立深藍, 話我朋友去遊行係收錢, 嬲到佢幾日冇喺屋企講野, 發生左元朗件事之後佢阿爸勁驚, , 721後就冇再講過撐警.
呢種偽中立甚實係想掩飾自己犬儒
佢地崇拜權力, 又或者唔敢反抗, 為咗合理化自己立場, 所以一定要將抗爭者抹黑為無道德, 而自己係因為佢地"不道德"先唔支持
佢地覺得既既然俾人強姦不如試下享受下
上堂識咗個3x歲嘅女人
今日先啱啱同我講話d人個個禮拜都出嚟俾人打冇用
話前線義士太暴力唔啱,睇到佢好難受
心諗佢都cls
大佬,分析得好好
非常貼切!
前男友就係偽中立,成日話自己唔支持修例,但開口埋口就係「示威者好暴力」
問佢:政府警犬更加暴力,點解唔批評佢地?
佢就話:呢個係人都知唔使我講
然後繼續批評示威者暴力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞