(救救手足) 有一種人叫偽中立深藍 ,可殺人於無形。

344 回覆
1308 Like 7 Dislike
I know that feel
我老豆都一尻樣
這種二元法的極端思想係好變態同屈機。

我試過駁回這些二元法
跟住佢反攻:和理非唔啱就要仇恨,要用暴力?

你又要同佢辯仇恨及暴力,但一辯就中計。
大家要注意,偽中立深藍係唔會同你理性討論,你一駁到佢佢就會轉向攻擊第二點,你駁完第二點佢會loop番第一點,同你無限loop,loop到你冇氣為止,你是但一點駁唔到/累到唔回應,佢地就會有結論:「所以就係暴徒唔岩!」如果你真係咁好精力,同佢逐點回應回到係對方覺得累先,佢地都會打句完場:「你俾人洗晒腦講都晒氣!」

呢d泥醬摔角好撚累,如果唔係想訓練自己邏輯同耐力既話我建議大家直接report算。真係忍唔住既一係借力打力,佢出咩point就跟番佢d point調轉講,基本上呢類偽中立深藍為左保持偽中立,佢既point都係兩邊都應用到。
好簡單,佢係中立深藍,我就扮中立深黃
成日睇完cctvb之後發表偉論真係好惡頂
同我公司d同事一模一樣
一開始就表明中立,跟住最鐘意就係講
1. 和平表達訴求未算囉,點解要咁暴力破壞公物姐
2. D暴徒最鐘意係一班人好和平嘅人掩護下搞事
3. 表達過爭取過未算囉
4. 黑警打工論
好多呢d咁嘅人嘅特徵就係唔好搞到佢地,佢地多數都係有層樓係手嘅離地中產
同埋唔講一定係啦,但大部分都係信耶教,基本上教會講乜佢地就信乜
TVB = 納粹廣播系統
不斷宣傳中國比人欺壓 潛移默化 令人滋生復仇主義
納粹都係咁宣傳
係,必須廣傳,人手一份用來對乎偽中立
這類中立藍絲,其實冇乜邏輯結構
佢地都係搬返CCTVB同藍谷既野,再講出黎。
你發覺那些觀點,全無新野,但佢密集式咁進攻,會令你感到精神崩潰。

重點是,他們還很好戰。不是講完就算。
我地都需要偽中立深黃
我是樓主

真係要推這位師兄的回應。佢補充晒。
我兩老...
根本就係納粹支持者

我返工條廢老日日係公司發表偉論
日日屌示威者HOCC有心搞亂香港
係啲英國佬要搞死香港
見到係鬼佬放火
有個鬼佬次次暴動都有份
示威一次收千六
女仔出到去受傷有二百萬安家費

你老母係有錢收我仲洗係度聽你9up
家父家母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞