幾舊水機頂盒睇ViuTV、NowTV、開電視、有線、港台,同CCTVB說不了!

498 回覆
94 Like 1 Dislike
我用日版加wireguard,太多嘢唔同
wifeguard幾錢
自己起
utv有有線播
部NowE用官方個app睇睇下仇老爺爺彈app
我個app直情error開唔到viutv

都係fire tv好,又靚又穩定
我轉左另一個有prime既account又睇到好難觸摸
push
用緊樂視電視都係睇唔到now
一定要裝mx player 先得?
內置個player播唔到
你有無用開乜player,可以試下
VLC我就試咗唔得
MX Player可以
不過應該樂視硬件太渣,睇到都好矇
V18

Fire tv stick 4K: 按上下/左右轉台會跳返去主畫面先再轉台

小米盒子s: 按Viu tv會彈app
Fire tv stick 4K: 按上下/左右轉台會跳返去主畫面先再轉台
因為要就自訂外置播放器,新版改咗係咁
遲下睇下執唔執得返靚

小米盒子s: 按Viu tv會彈app
我NowE盒都會,未知點解
v19
- 播放時左右拉轉台
- 手機介面播放時全畫面
- 根據系統設定顯示畫面方向
- 改變PlayStore偵測方法

有PlayStore嘅巴打,請搵 TVHK

用緊v18嘅巴打,重開app有自動更新

APK
https://www.androidfilehost.com/?fid=6006931924117927822

唔該係PlayStore幫手評個分,等多啲人可以見到個app
https://play.google.com/store/apps/details?id=dev.thematrix.tvhk

windows 裝kodi 會唔會好D
唔洗搞多個program
個program已經整好,係windows行唔到咁解

我個program call ffplay的,我試過就咁call ffplay播m3u8都死,明明係linux行無問題,唔知關唔關我係virtual machine度試事
viu黃色同藍色app都冇得睇電視用好on9
鄉下係邊度小心啲
如果返大陸 唔好用自己用緊部手機
係囉屌…
我有NowE盒,想開經緯線俾老母聽,竟然無
app又係fire tv用唔到
🇨🇳
v19 我每次開app都會去返主畫面 同埋用mx都係播唔到now
但反而v17可以每次開app入返上次睇嗰個台

利申 android tvbox 4.4
開app嘗試播片然後彈返主畫面?
係咪話個台播唔到?係嘅話係邊一個台?

v18開始加咗自訂external player
轉台係會彈一彈返出主畫面
如果load得慢,感覺上就會似hold住咗無反應
Now播唔到
我意思係之前v17我一開app就自己入左有線個台 但v19開app就會喺主畫面 唔會直入任何台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞