幾舊水機頂盒睇ViuTV、NowTV、開電視、有線、港台,同CCTVB說不了!

498 回覆
94 Like 1 Dislike
插啲乜?
我買左個fire tv stick 4K 直接插左落去部電視既HDMI 到
乜野反應都無
請指教
fire tv插咗電未?
Yes
我插個下 個畫面出左個fire tv logo
然後就全黑
電邊度黎?電視USB?定跟機火牛?
USB插頭 > cable > stick > extender > Panasonic 電視既HDMI
照睇情況應該係唔夠電
但如果你用原廠火牛同USB線應該會夠電
有無叉到5V2A嘅尿袋試下供電?
我用左apple 個插頭
明明對過d spec 係一樣
我連remote pairing 個畫面都去唔到
set好晒 但之後一開電視就黑畫面 用到fire TV個遙控 但無野睇
巴打知唔知點搞?
唔明你講乜,黑畫面無野睇你又點知用到遙控?
我用fire TV個遙控 係黑畫面較電視大細聲同mute 佢show出黎係較到
岩岩reboot左又得 係咪每次都要reboot先睇到?
仲諗住買黎等兩老一開電視就有真新聞睇
FireTV個電插邊度?電視機USB?
記憶中我果個都好似咁,FireTV無用一排會sleep咗,搵下option有無得令佢唔sleep
唔係呀 用左電話插頭
唔該巴打
明白 唔該巴打
但我都係一個朝早無用 咁即係次次都要reboot咁濟
我果個唔使reboot,禁下個遙控會著返架喎🤔
頭先試過唔得
要抆左插頭 重插就得 如果再係咁 我再研究下先 如果要下下抆插頭都幾煩
會唔會係開電視果陣去錯台咋?
試下用FireTV遙控wake up,然後用電視遙控轉下台?
特登check左係fire TV個hdmi台 之後按左home 上下左右中間制都唔得
如果再係咁 我再試下按多幾次先 唔該巴打
點解用左firetv 睇電視細聲左咁多
電視台、碟機、機頂盒等,不嬲個音量都唔同
咁有冇方法大聲d 開到最盡都好細聲
fire tv好似無自己音量較,我都唔sure是咪代表100%
要搵搵
你地裝黃色viu app 開app個陣會唔會卡左係登記會員個頁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞