幾舊水機頂盒睇ViuTV、NowTV、開電視、有線、港台,同CCTVB說不了!

498 回覆
94 Like 1 Dislike
樂視U2試過播到都超矇,不過你都試下先
你問我?定有乜建議?
算啦,我主要睇新聞台😂
睇viutv我用返browser睇就ok
唔該晒巴打
我用樂視u2 要點校用mx player?
select external player when launching app 1st time
clicking on a channel icon will ask you for which player you are going to use
我懷疑用樂視裝會skip呢個step
不過我睇到now同有線新聞已經心足
try "clear app data" or reinstall
and make sure mxplayer is installed
我淨係見到請注意個對話框 見唔到揀player嗰個
試晒咁多個version, 16係最好, 全部台都睇到高清, 但係啲icon死曬
乜嘢機,乜Android version?
我用緊屌米盒子s,屋企網速得 30M
用緊 ver 18,我呢個網速都高清同順,好正,thx 巴打

另外,我夜晚唔熄機唔熄 apps,第二朝好多時發現畫面 hang 左,now 台同 cable 台都會發生,我按上一頁又識跳去個 apps 既主畫面(所以我諗應該唔係個 apps/部屌米 hang 左),再按入去又好順咁睇得返。想問問係佢地訊號問題,定係咩問題呢,thx

同埋而家 ver18 用得好既話,建唔建議 up 上去 ver21
你講呢個問題尋日有巴打同我講咗,整緊
係因為啲台嘅網址有時限

亦因為咁,你點都無得繼續用v18
等update啦
thx 巴打
加油
香港人加油
Viu 睇唔到
乜hardware、乜android version
點樣睇唔到法
乜hardware、乜android version
點樣睇唔到法
佢不停load,但其他冇問題試過用外置內置都係viu唔得

bosstv 5.1Android

巴打你mom住post
咁快覆
你係香港定外國?
Viu有bam外國IP

用緊電話或電腦嘅話,一有人reply就會見到啦
用左vpn連左翻香港,如果viutv app睇就冇問題,用巴打個app就唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞