幾舊水機頂盒睇ViuTV、NowTV、開電視、有線、港台,同CCTVB說不了!

498 回覆
94 Like 1 Dislike
有無多啲detail呀,陳年盒子乜型號,乜android version?
android 4.4 himedia 唔知咩型號
HD600A四核 Android 4.4.2
Android 4係有奇怪問題問唔到部份台
你聽日留意下,我下一個version可能有work around
其實睇到有線新聞已經心滿意足了
巴打一生平安
多謝巴打你整依個app先

如果想係電腦睇有線新聞可以用咩方法
已經有電腦版,不過要執一執,等所有人都可以一開就用到
我今日先插落部電視到咩都未搞
但係唔知點解prime video睇唔到
VPN
其實可唔可以電腦版搞到好似之前protesttv

幾個視窗一齊播
要vpn?
但係我手機冇vpn 都睇到反而開咗vpn就睇唔到
ドラえもん無字幕,重想練下listening
可以multi windows
用咗最懶嘅方法,確保做最少嘢但最多platform用到
開prime video後揀片,揀完片後播,佢有乜 geo ip error
開vpn就睇到
hulu就開唔開都唔work
我自己日本host vpn
你係個fire stick度裝vpn?

我見fire tv hacks啲網站好推ExpressVPN
check過應該香港公司黎

我就自己setup wireguard server
不過fire os無得改kernel driver support
叫做用到,不過唔會快過openvpn
小米盒子得唔得?
android就得
android 4嘅話等多陣
我有express vpn account ,
用開
要push翻個apk入fire stick
有無手足用TVHK APP在電視盒但睇唔到Now News?App已是最新版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞