幾舊水機頂盒睇ViuTV、NowTV、開電視、有線、港台,同CCTVB說不了!

498 回覆
94 Like 1 Dislike
多謝樓主 買左一支stick 同用你個app ,超正
打算買埋俾老人家,救得一個得一個

好人一生平安
FireTV的確幾好
係差在無PlayStore
我隻4k ver係4k moon出四格畫面都唔lag
btw幫手playstore評個分
冇android機冇得正評 🙇🏻‍♂️

paypal 支持 但係唔得?

<Currently PayPal accounts in Hong Kong are only able to send payments. This recipient is not eligible to receive funds.>
照計唔會限國家,我都試過捐俾外國勢力
我研究下,多謝你先
請問樓主為甚麼我只能出到2個畫面,即32 和 77,另2個新聞台畫面是黑色的?
請問樓主為甚麼一開四,我只能出到2個畫面,即32 和 77,另2個新聞台畫面是黑色的?
另外兩個台係乜?開單一畫面時睇到?
開單一時看到所有台,一開四加入有線新聞,now 新聞,32,77,前兩個會黑畫面。
我比較懷疑你部機唔夠力開四格
不過都要再observe下
樂視U2

Sony Smart TV Andriod V7.0
剛測試無論怎樣選台,都只能一出兩個台,有時右上,左下,有時左下,右下。
另外兩個台係乜?開單一畫面時睇到?
開單一時看到所有台,一開四加入有線新聞,now 新聞,32,77,前兩個會黑畫面。
我比較懷疑你部機唔夠力開四格
不過都要再observe下
Sony Smart TV Andriod V7.0
剛測試無論怎樣選台,都只能一出兩個台,有時右上,左下,有時左下,右下。

如果單一睇睇到,多開睇唔到,應該係唔夠力啦

我有諗整兩格only,但比例會好怪
不知樓主研究一開四時每個台降低解像度能否解決不夠力的問題呢?
個解像度係自動架
如果樓主研究到方法解決就好了,無論如何,感謝樓主的這個功能更新。
諗緊畫中畫,兩個畫面
Android 4嘅機頂盒,例如樂視U2
一定要有PlayStore先work!

1. 裝 360超級ROOT,然後ROOT機
2. 裝 百度手機助手,然後入面裝Google Play
3. 登入Google戶口

之後開app,如果睇到啲台logo就表示成功

ViuTV可用內置player播放

NowTV都係唔得
v30
Android 4嘅機頂盒,如樂視U2,安裝Google PlayStore (要root)並登入Google帳戶後,可以睇到台logo,以及用內置播放器睇到ViuTV及NowTV

ViuTV

NowTV

1. 用緊v18或以上嘅巴打,重開app有自動更新
2. Search TVHK @ Google Play Store
https://play.google.com/store/apps/details?id=dev.thematrix.tvhk
3. All version APK
https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=297029

唔該係PlayStore幫手評個分,等多啲人可以見到個app

籌款係Google落廣告promo個app
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=JMRRBARZ2T8QY&source=url
有冇辦法預設一開app就係某一個台🙈
老人家搞唔掂
我裝左之後,冇TVHK簡既🙈
隔離post個app就有
我係裝依個~
開app會自動播放上一次播緊嘅台
定你都係想set死一個台開app時播?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞