幾舊水機頂盒睇ViuTV、NowTV、開電視、有線、港台,同CCTVB說不了!

498 回覆
94 Like 1 Dislike
Android 4?
PUSH
好似係
An 4係有未知問題播唔到某啲台,請等update
Thanks
我既做法

- 電腦download apk
- upload apk 去 Firefox Send
- copy 條link去 bit.ly縮短
- 電話裝fire tv remote app方便打字
- fire tv開browser
- browser download apk
個remote app無得copy n paste好蠢
睇你用乜機頂盒,通常wifi都夠做,想穩定啲咪插返上網線
lm
RPi0本身for你IoT用
不過IoT我又寧願玩Arudino
v18

用Android 4嘅巴打,請裝MX Player,或你想用嘅player,設定時揀外置播放器,設定返記住你嘅選擇。如果問你由頭播定繼續播,揀由頭播。

VLC試過ViuTV同NowTV都食唔到。
樂視播到ViuTV同NowTV,不過就算插線上網都好矇

另外可以選擇自動複制播放網址,隨你點用

海外用戶會自動隱藏ViuTV同有線,因為佢地block你IP,你反正睇唔到。

v17用戶請人手update,自動update改咗嘢

如果有Playstore,請盡量跟Playstore裝同更新,咁樣個app排名會高啲,多啲人可以見到

APK用戶唔該都去Playstore評個分
v18 APK
https://www.androidfilehost.com/?fid=6006931924117927314

想問下隔離Eleven 同你呢個有咩分別

我個fire tv瘋狂出505 error睇唔到prime video

唔知係咪美版同日版嘅分別
Eleven巴打個project係我呢個嘅fork嚟
即係佢base on我呢個改嘅分支版本
佢果個會有多啲特別function,但要較高版本android先用到
我目標係最多人睇到呢堆台,所以低至An 4.2都用到
你個Fire TV係日定美版?
505係點樣show出黎?有無相?
似overseas IP啦
VPN咗未
vpn左,用netflic睇緊 the office
改咗啦都係唔得
去amazon 問咗個客覆佢話返stick 4K 唔support香港
都預咗係呢啲19理由
搵第二個VPN試下啦
有無辦法fire tv night mode到,夜晚睇真心會失眠
轉左nord
唔得
但係喺手機又可以投射去睇唔知點解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞