[另類][風水] 中共係咪爆左條龍脈

1001 回覆
3056 Like 20 Dislike
之前有藍絲屌香港人著黑色(屬水),想剋死屬火既林奠。如果中共係屬火,咁我地多d 著黑都可以剋死中共。

(西方四元素,水係藍色)
唔係爆咗龍脈
係揀咗個昏君習種上台
淨係識權鬥
治國外交經濟對港冇樣掂
心經林一定要移平佢,啲木針上面係觀世音心經,用黎做邪惡風水陣嘅邪惡風水師已在深圳俾墳墓埋咗,之前俾陳雲班人破咗法,神破形仍在,木做就用白蟻,搬走中間堆石,或用石屎倒落去掩蓋,就算畜生搵人修理都難,除了要揀時辰,最重要時做害人毒事會有損陽壽,睇下邊個夠膽修理。
西九蛇頭已經自作孽偷工減料變成沉降放血,圓方已下塌,地下大量水土流失,墳頭底下9鐵站遲早又是自作孽倒塌變真墳頭,整個西九邪惡風水陣必有邪惡下場,如加心經林8字毒針釘死蛇頭可使其失效,但西九也會隨之大大鑊,將蛇頭方向稍和右移10度,即對正邪惡軸心,以其人之道還邪惡之畜生是上佳做法。
IFC前面蛇頭,即中環繞道出口乃飯剷頭,只要將上蓋草皮化灰即變蜥蜴。
其實有樣嘢無人提出過,中環新客運碼頭(牙)加西九龜頭(上顎),就係一個暴龍口,已經食左隻香港靈龜,要拆毀變局。

唔係喎秦係水德
由於黑色屬於水,所以秦朝崇尚黑色,秦始皇套衫係黑色
西漢由武帝定為土德(土剋水)
凡事去得盡,運氣勢必早盡
咁香港係九運咪唔多掂

唔怪得香港no it
西九沉降出左事,陸沉左
天怒人怨
咁講既話今年開始又行返水屬年
2019己亥年 天干之己屬陰之土,地支之亥屬陰之水,是土尅水相尅。
2020庚子年 天干之庚屬陽之金,地支之子屬陽之水,是金生水相生。
2021辛丑年 天干之辛屬陰之金,地支之丑屬陰之土,是土生金相生。
2022壬寅年 天干之壬屬陽之水,地支之寅屬陽之木,是水生木相生。
2023癸卯年 天干之癸屬陰之水,地支之卯屬陰之木,是水生木相生。
2024甲辰年 天干之甲屬陽之木,地支之辰屬陽之土,是木尅土相尅。

壬子年係2032年 水年會否克死火冇人知

但97後 每逢水年必有事發生 2002 2003 2007 2008 2012 2013 2019
呢個問題關五德睇相剋說定相生說

新朝王莽為了證明其政權合法統,採用劉歆父子的五行相生說,並修改漢朝以前諸朝代的德性

我自己覺得係兩睇 可剋可生
咁都唔算
咁北洋政府應該屬土比屬木合理少少,因為滿清係被推翻,二次革命孫中山取代不讓政府都仍然係叫中華民國
咁北洋政府應該屬土比屬木合理少少,因為滿清係被推翻,二次革命孫中山取代北洋政府都仍然係叫中華民國
好似好多風水師都講過香港九運唔多掂
火運好似係代表戰爭
巴打我見你話香港二字五行屬水
想問吓邊度可以查到個字五行屬乜
因為網上好多個版
呢個好齊我照copy
其實你講得有道理 土克水 土再生民國金 再比火克金
我都係直接係google搵
查 香字 五行 屬性
兵運同夠抽就兩回事…
師博有緣入黎指點一下迷津
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞