[另類][風水] 中共係咪爆左條龍脈

1001 回覆
3056 Like 20 Dislike
成座鳳凰山燒咗佢?
白蛇攔腰斬斷 故之分東西漢
風水我唔識,
不過歷史話左俾我地聽一黨專政冇好下場,
英國哲學家羅素話過“沒有一個獨裁法西斯政權,可以活過70年”
而事實上呢番言論的確應驗左呢種極權主義都係70年左右倒台,
中共已經迎接緊呢個七十年之癢。
如果真係爆左條龍脈加埋種種學術引證,
相信中共收皮既日子真係指日可待
Lm學野
大嶼山行龍特別,沒有開帳纏護,從東北方直向西南方行龍,一個接連一個的山峰,是獨龍格局,相傳宋朝時期風水名師賴布衣,曾說過一句『大象拖小象,代代出和尚』,來形容山龍行度,這正好指出大嶼山此種獨龍姿態。 果然,大嶼山內從昂平、羗山到大澳一帶,建有大大小小的佛寺和精舍,其中就以寶蓮寺、羅漢寺、靈隱寺和觀音寺等較為聞名。
佛共釋智慧都死撚左
預計受影響人數6億
死晒都仲有成8億隻賤種
下游出事 上海廣州呢d一線城市一爆
得返西/北果班生番野人 都咪話唔好睇
呢個係必須既
=============
727 和理優 不入村 不開波 對家郁手會還拖
728 上環遊行 追究警隊責任

光復香港 時代革命
凡事有果必有因
冇得唔信架清,你睇下中史咁撚多個朝代,真係一禁佛/拆廟就出事
真正既浴火重生?
鳳凰要重生了嗎?
仲有班戰犯 bookmark哂
剝釘咪得 係咁易剝完 燒燒撻地佢
到底係邊撚個天才諗得出截撚住天河
咁就剛剛好好同歐洲人數目差唔多
李鵬
唔係迷信撚
不過聽落幾有趣
心經X林一定要拆L咗佢
已經唔撚記得呢舊野, 上google search一吓圖片, 睇到之後真係心都離一離, 好撚恐怖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞