[另類][風水] 中共係咪爆左條龍脈

1001 回覆
3056 Like 20 Dislike
如果燒左心經簡林 鳳凰會唔會重生?
有冇得搶救?
救番隻鳳凰 ?
https://www.youtube.com/watch?v=CBTa_GBdt7w
今年支籤
而家睇返真係好準
網上有小道消息流傳有高人單槍匹馬救走咗
唔知可以走去邊, 幾億人走佬
奉孝
鳳凰山
唔知係咪真
屌 你不如話700萬都係香港人唔係藍絲賤畜
又黎迷信
其實政總門常開的設計都好有問題,依篇2011年就有講

至於特首辦及政府大樓,則採用「丑向未山」之局,與立法會有偏移,所以將來與立法會之意見會有較多分歧,八運「未山丑向」本來是一個「旺丁旺財」之局,但是特首辦之「北」為「抗議區」,故特首反而是用「未」西南方入屋,是個「倒騎龍」之用,丑山未向反而不太好。

而「丑未」屬「地元龍」,是「天地人」三龍中最弱的「孤龍」,所以政府將來施政,容易陷入「孤軍作戰」之局。「丑未」向在「客土填土」之上,政府之權力大減,威信不足,這是未來特首辦的麻煩。

至於大部分高官所處的政府大樓,東西兩翼中「門洞常開」風水上是不吉之象,但對於個別辦公人員則是低層吉,高層凶,而辦公室中靠近中間「洞常開」位置的較差,遠離此「風洞」較吉,而近金鐘之方向較吉。

整體而言,此局內政府身處「客土」,為「客」左右,權威比「政府山」時代更低,而雖然今界特首未必是「女性」,但2017後,此局有利「陰人」,而政府高層更利「女高官」。

http://www.etnet.com.hk/mobile/tc/lifestyle/archive/fungshui/5637
對面海孫中山紀念公園
個銅像仲要背海
頂負評左, typo typo

(舊圖,懶得搵圖)

老實依2嚿嘢真係好邪
香港仲未斷氣真係要多謝李+×

你有害人既心佈既陣

最終都會報係自己同親人身上
信唔信一回事,起蛇頭果個一定立心不良,唔係邊嚟咁多「巧合」
你係啱既
上網search搵到,話咩空門煞

政府新總部辦公大樓以“門常開,地常綠、天復藍、民永繫”設計為賣點,但黃立棣強調,政府建築物應是四平八穩、四四方方比較好,就如從前的官府衙門,但“門常開”卻像是一個大褲襠,“因為氣從地起,如果下面有個窿,就會唔實在,權力方面都唔係咁好”。他又指:“政府總部係代表香港前程、未來,咁呢方面(運程)咪差囉。”
你覺得點先叫還?
係咪只有你認同既報應係報應?
你唔覺得係報應既,就睇唔到唔當係報應?

中共必亡
時辰未到
答得好

千絲萬縷
唔好諗住一件事只係關一個人事
只係一個人既責任先得架

睇得好鬼短視

長江係其中一條重要龍脈
屌一野閘落去
佢地地好多仲要幫手屌香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞