圍村土生土長,想同大家分析圍村生態同地勢

1737 回覆
7222 Like 64 Dislike
好有心嘅分析,推
非常好
推爆你
但打就要還手

同埋一定要full gear!!!!
G持
樓主咁講都有d道理
7.26 機場(和理非)
7.27 元朗 (反黑)
7.28 上環 (和理非 追究亂開槍責任)
8.4 將軍澳+港島西 (和理非)

每天 不合作運動
大馬路至元朗站一條大直路
四面圍村
巴士、小巴一定因遊行改道停駛
只要港鐵不停站,新紅基拉閘。。。係困獸鬥一網打盡。。。
勇武要三思啊
我都係住元朗,新鴻基YOHO MALL呢個商場比較特別同新城市廣場係完全唔同!原因系因為元朗MTR出口有好多個,而且個商場冇中庭,所以會比較危險。從元朗站通去yoho mall 嘅出囗只有F,H ! 但係地面另外會有幾個入口可以入到YOHO MALL

而7月21號嗰日班黑社會沖上嚟嘅出入口其實係主要為繞着A,B, G ,J 出口( A丶B出口正是南生圍村)

所以我希望各位遊行之後一定要搭車走,因為呢個商場如果發生任何衝突會比新城市廣場危險100陪!

所以我覺得如果當日有咩衝突喺YOHO MALL一定死梗!不論俾差人或者黑社會包抄一定走唔到。

一個由6.9 先開始關心香港政治嘅70後絲打
巴打咁有心不如先向親朋戚友講解,有晒片睇高佬庭係打完第一波先出現
我知道入邊人都被誤導,覺得係佢帶隊入去攪事先被打
還拖時都要睇形勢
硬碰硬對我地冇乜好處
唔對路就要走
認同
幫推
Push
支持~~
認同巴打 早我一步出聲 我都係住南邊圍附近

依度補充一點 當日原居民會有人出嚟守村 因為佢地要保住村入面既老同嫩 驚比示威者嚇親 所以大家只要唔好入村嚇親其他原居民佢地就唔會搞我地架啦!
————————————————————
光復香港
時代革命
Push!! Thank you!!
推 有point
推呀屌!

727元朗集中反黑
香港人絕不向黑勢力低頭!

但係!記住!
五大訴求!缺!一!不!可!
香港人!不!撤!不!散!

義士不是condom!
說好的一個都不能少!

黑警於721,無人衝擊、毫無預警下開槍
總共開咗36槍!
係開槍!唔係扔彈呀!
如果呢啖氣你都忍到嘅話,咁6月12號仲平乜撚嘢反?

五大訴求!
一、徹底撤回逃犯修訂條例
二、釋放所有因反送中被捕人士並承諾永不追究
三、撤回612暴動定性
四、追究警察濫權濫暴(包括721元朗官警黑勾結事件),成立獨立調查委員會
五、立即實行雙普選,還我真香港!

光復香港,時代革命!

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞