圍村土生土長,想同大家分析圍村生態同地勢

1737 回覆
7222 Like 64 Dislike
根本唔係錢嘅問題
錢佢地大撚把 裝個now都係每月洗多佢百幾二百
最大問題係佢地選擇唔做
就算你眾籌埋一大筆錢俾佢佢都唔會去做
屌你老味成個熱門都係一堆垃圾po
正正經經起個題冇人理 咪撚連登content farm化
唔好乜鳩都突發 做好分類得唔撚得呀

[策略討論]唔想有用po沉底 就應該統一標題關鍵字嚟分類
https://lih.kg/1361773
push
針對黑社會唔需要正面交鋒
瘋狂1823都可以破壞到佢收入來源
或者大家努力唱衰圍村有黑社會等佢地啲屋買唔出租唔出
冇錯
不撚知所謂
送錢比敵人洗
話你唔係牛屎佬都無人信啦
P牌狗
巴打真係元朗人喎
Pish
我係強調緊要解決圍村人同市區人資訊不對稱問題,至於係咩方法,可以集思廣益(眾籌問連儂牆係行唔通)
分析得好好

多謝巴打
為避免祠堂被拆,請元朗南邊圍村村長盡快在本週六之前出來面對公眾解釋,並須做到以下幾點:

1)向公眾交待7月21日當晚數百持棍白衣暴徒在你們祠堂聚集及開會之詳細經過;是否有持棍的白衣暴徒未經同意強行進入你們祠堂?如有的話村長你必須盡快報案及發出聲明,與白衣暴徒劃清界線,以示無辜;否則,南邊圍村祠堂將被公眾認定為元朗黑社會總部。

2)檢查村內各處有冇私藏武器,將所有搜出的武器放在村口予公眾檢視,以示遵從和平。

3)如有任何村民參與7月21日當晚的恐怖襲擊活動,督促他們盡快自首,及向受傷者道歉賠償。

4)保證以後不會窩藏或容許任何黑社會份子進入南邊圍村範圍內活動。

請南邊圍村村長盡快作出以上各點,這是最後機會;否則,現在全港群情洶湧,後果你要完全負責!
P牌軍師
紅底大字=有道理?
牛屎佬
多謝巴打!我要留係大馬路保安全
巴打幾有道理,推
眾籌同連儂牆好明顯係行唔通

其實依加覆蓋範圍已經好廣
係班圍村人自己唔肯俾錢買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞