圍村土生土長,想同大家分析圍村生態同地勢

1737 回覆
7222 Like 64 Dislike
巴打好有心
圍村人保家衛族嘅觀念同大家依加保衛香港差唔多
都係守護自己嘅家
有部分好友善,係會努力工作融入香港,
不過佢地能夠做嘅工種好有限。
但亦有啲搵唔到嘢做,結果乜都做,
淪為黑社會嘅打手,
貪佢地大隻又兇狠。
元朗西巴士總站旁邊嘅球場係佢地基地之一,
不時都有劈友發生,
但你睇下地圖就見果度根本好近警署,
不過都阻止唔到。
注意!光復元朗,政府勢成最大贏家
https://lihkg.com/thread/1361461/page/1

諗下點贏

有錢嘅話自己同鄉都斬得啦
分析得好好再推
元朗撚幫推
無錯,認錢唔認人
為避免祠堂被拆,請元朗南邊圍村村長盡快在本週六之前出來面對公眾解釋,並須做到以下幾點:

1)向公眾交待7月21日當晚數百持棍白衣暴徒在你們祠堂聚集及開會之詳細經過;是否有持棍的白衣暴徒未經同意強行進入你們祠堂?如有的話村長你必須盡快報案及發出聲明,與白衣暴徒劃清界線,以示無辜;否則,南邊圍村祠堂將被公眾認定為元朗黑社會總部。

2)檢查村內各處有冇私藏武器,將所有搜出的武器放在村口予公眾檢視,以示遵從和平。

3)如有任何村民參與7月21日當晚的恐怖襲擊活動,督促他們盡快自首,及向受傷者道歉賠償。

4)保證以後不會窩藏或容許任何黑社會份子進入南邊圍村範圍內活動。

請南邊圍村村長盡快作出以上各點,這是最後機會;否則,現在全港群情洶湧,後果你要完全負責!
你講就易
自細元朗大,不是圍村人
黑社會根深蒂固,唔係一個遊行就改變到,
好多朋友都係圍村人,新一代
佢地都唔鍾意自己嘅圍村文化,亦對極權政府十分不滿
有圍村朋友直情721當日落元朗叫義士返屋企,唔好畀人打
完全同意
我係網上就聽得多叫人衝叫人還手
但出過去咁多次
最前果批通常係和理非叫人唔好打佔多數
抽水狂爆粗果d通常全面口罩
還要打完人最快閃開
一直都懷疑係咩人
多謝巴打 解說非常詳細
不過你都分析得好啱,只係無辦法🤷🏻‍♂️
想想如以暴易暴,誰最得益?
誰最希望群眾鬥群眾/仇恨加仇恨?
務請:焦點要對準原有的5點訴求與白色恐怖!
務請:一起用最大的忍耐完成一次最成功的遊行!
大力推
齊上齊落
Push
巴打有心
光復香港,時代革命
光復香港,時代革命
唔該哂巴打還南邊圍清白
記住遊行目的:反警黑合作,官黑勾結
光復香港,時代革命

榮興係藍絲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞