圍村土生土長,想同大家分析圍村生態同地勢

1737 回覆
7222 Like 64 Dislike
元朗有香港歷史的根 原居民有抗外的民族性 是守衛家園的真香港人 但一定唔係呢班白衫打市民的仆乖 希望大家目標清晰 抗議警黑合作 不要令居民反感 好好借助他們的力量 令聲音更強大更有說服力 如果參與元朗遊行 務必注意安全 不論平時咩崗位 求大家做一日和理非 不入村 不挑釁 和平和平和平
727齊上齊落,鄉黑元朗隨街都係
人民先係國家嘅代表,而當人民都唔再支持呢個政權嘅時候,亦都代表咗佢嘅衰落
見到有人話行去洪水橋/屯門
想提返,其實大橋嗰邊有個朗屏站
元朗廣場( sorry 都係新鴻基嘅)有天橋連接
或者沿住大坑渠向北行都去到
問題係遊行終點係元朗站
唔入村(北面)、唔入 YOHO (南面)、
唔去雞地(南面)、
返去大馬路嘅路(西南)可能會被封
咁點返過去呢?唔通跳落河/走入輕鐵路軌?
遊行完之後去連儂牆打個咭就搭車走啦
另外提醒返, YOHO 二期(舊稱新元朗中心)嘅南面
而家係地盤起緊樓圍曬板,都係好易被包抄
其實果日記者採訪既位置係官地黎 泊車果d位全部都係官地 只係分分連黑警都唔知 所以比人大兩大又彈返出黎
光復香港 時代革命
五大訴求
原居民幫推

竟然無人屌9你白色恐怖叫人唔好入村 呢個post應該比較小勇武睇
巴打有心,講得好
你提到村屋冇now 同cable,你覺得眾籌幫十八鄉搞光纖入屋抵抗cctvb洗腦有冇得諗?
反黑唔係我地既責任
呢d交返比適當既部門做
我地只需要表達到我地既立場
唔怕白色恐怖就得
反正佢地都唔會夠膽岀元朗
由鳩佢地係村圍威喂
做過now
其實反而pccw旗下願意一户都入村幫你拉光纖
hkbn個d除非你十幾廿户
否則你肯比都未必會幫你拉
始終維修保養其實無乜幾多賺

利申 幾年前
push
但一落大雨就壞呢
一個月整幾次整到幾乎cut撚左佢
希望前線義士睇到,唔好浪費體力係呢啲黑社會身上,仲有林鄭同佢班手下等緊你地
無計
你村屋d制係哂户外
有櫃都唔係密封
係易壞嫁喇
好多而家都仲用緊8mb 廿mb
講到惡晒咁
有冇和理非帶頭變請願
求下佢地唔好再打返元朗嘅人
好慘架 無啦啦執劑杰
所以班老野寧願睇cctvb
推!!
好詳細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞