圍村土生土長,想同大家分析圍村生態同地勢

1737 回覆
7222 Like 64 Dislike
如果遇到黑社會,制服左,上完索帶就走
所有黑社會,都只係想用最少嘅力搵最多嘅錢
打足成個月版圖都係狗, 可能勇武手足已經對慣對熟

但問題今次對手唔係狗, 所以不能輕敵, 仲要人地home, 我地away. 有睇nba 都知, 未落場個勢都輸左2 班

樓上話2000 人, 講真, 人地吹雞劈你, 你得熨衫板, 人地出老牛, 唔好玩啦

幾多個黎, 幾多個走才是上策
反黑遊行,不入村,和理非

千祈唔好入村
除咗唔熟路之外,基本上冇咩地方俾你暱
高質
贊成個日要和理非
但覺得最尾都會有衝突
到時唯有大家幫手緩和下
push
感謝各位手足兄弟姊妹612以黎、甚至雨革以黎連番努力;正因為咁,我非常唔想再有手足受傷害

鄉黑手段,以星期日晚實際情況所見,鄉黑係心狠手辣、而警察係一定企佢地果邊的;
而727當天,全天大家可以當元朗係無警察就可以了,所以鄉黑手段會比721晚兇殘多10倍,我知各位大大要兇殘起黎,都可以好兇殘,不過人地行古惑兇狠左咁多年

並非專登危言聳聽,今次係打仗,唔只係抗爭,要抱有生死的念頭,
今次唔再係面對警察,警察咩行為咩攻擊「都有法律責任 (國際社會出聲明譴責)」 唔敢太明目張膽令我地流血受傷 (話就話唔敢,但沙田新城市都暗地裏想整到你殘廢挖眼屈手掌,612 同 西環果單都係聲稱唔覺意平射射頭,手足中眼,傷勢堪虞)
而鄉黑,就係治對手於死地,警察企佢地果邊情況下,係無任何顧慮,好似root左機咁,無限制咁出招

分析警方武力:
警察手上裝備大部份已經知道晒,多次抗爭亦開始適應點擋點避

分析鄉黑武力:
已知道裝備有藤條 (陰毒到釀珠)、鐵通、721未出動到但估都知會有o既利刀,仲有無其他手段?

全部未知之數

因為鄉黑無警察制衡底下,係毫無法律責任、無任何後果,所以可以話打死人就係目標,黑社會唔講最低武力,咩顧及你人權道德,通通都無!!!
721西鐵果晚可以追打女記者,有記者攝錄機被掟爛,有人做救傷兵想拖走流血市民,都比白衫制止打埋一份、唔比你救,有老人家、大肚婆、護住bb都照打;

唔好再抱有黑社會會點到即止
就算個個流住血喊晒「打到個個流晒血喇,女人都流晒血喇,好收手啦?」

鄉黑唔會有停手呢刻,
因為黑社會錢做野、黑社會因為保衛自己領土做野、仲有可能因有人祖墳被起而動手,
絕對有充份理由打到我地殘企唔返起身為止,因為唔係擂台比武,國際輿論亦無影响佢地行為 (就算有,手足兄弟姊妹 / 記者在現場已經死傷無數,而政府事後係會一貫懶理)

分析地利:
踩入人地大本營,係陷阱處處
鄉黑元朗長大,元朗有乜小路、小巷小徑,一定熟過身為外人o既自己
諗返沙田新城市果日,黑警都識封晒商場出入口,焗住你打
元朗街道四通八達,鄉黑一吹雞四方八面湧人入黎圍你,你僥倖走到,想沿小巷走,你估你會咁好彩搵到無兵守住o既小巷? 人地要追截自己,人地熟路識走捷徑包抄,問心,自己幾大成數走得甩丫?

槍、子彈就應該未至於夠膽出動,但大殺傷力近戰一定唔會手軟,單車鏈鎖鏈呢d都要諗埋,只係保鮮紙包手 或者 紙筒穿過前臂,係一下都擋唔到,仲有要諗方法應對最恐怖o既高空襲擊
721西環,警察都識橋上開槍啦,空襲可以話係避無可避,中頭係好難避
元朗好多楝學校都係鄉紳學校、好多xxx同鄉會、黑社會武館就o係街道上的唐樓,人地掟野落黎,我地只可以硬食,有安全帽頂得幾多?? 係咪每個義士或遊行人士都有載安全帽?
假如鄉黑高處掟緊漒水彈,你戴頭盔,你見到隔離幾個兄弟姊妹 / 記者無頭盔硬食,你有無咁勇除自己頭盔讓比佢,等自己硬食漒水彈? 就算有,你果刻比得幾多個戴?

唔好抱住僥倖心態去應對黑社會,有武力有品有紀律就做左紀律部隊啦
黑社會攻擊手段層出不窮,仲可以好大傷亡;

我講晒所有可能性出黎,唔係代表我咒、臭口,或者比敵人參考
即使我唔講都唔代表一定唔會出現,唔好抱僥倖心態敵人唔會去到咁盡,如果現場真係武力超出自己預期,唔夠裝備擋,個個四散咁一盤散砂,發茅落單走更加易被人圍毆追打
我講左反而係想啟發大家各位手足諗定晒所有應對方法,高空襲擊一定要防,同埋靠肉身包保鮮紙,擋藤條都已經可以好傷好痛,如果係刀、利器、鞭、鐵通? 全部一下都擋唔到,已經被迫要撤退,最慘地頭虫永遠熟窿路過我地

重申一次,唔好抱住僥倖心態去應對黑社會佢地係無法律責任,為求打殘對手,可以要幾狠有幾狠

裝備、策略,一定要萬全,諗最差情況應唔應付得到,有記者朋友呢? 護得自己護唔護得埋佢地? 記者傳媒一直都好辛苦,如果到時激起混戰,我地因為選擇作戰無可避免引起混亂,道義上係要保障記者們全身而退

以上一定要萬全,唔好抱僥倖心態一開打就要狠過對方,否則,一遊行完 Be Water 即散,保留健全之身,同暴政長玩長有

講咁多都係唔希望有兄弟姊妹受任何一d傷,元郎鄉黑真係癲o既,唔好再有犧牲,見到手足比人挖眼同屈手掌,非常心痛

其實今星期何生帶比我地咁歡樂,已經攞夠彩,繼續打文宣戰,宣揚共產黨何君堯林奠政府搵黑社會打壓香港人自由,由政治舞台出手搞正鄉黑,或引佢地黑打黑仲過癮,無必要將自己擺於險地,正所謂最高境界係不戰而屈人之兵,各位手足小心為上
我地727係為左同全世界講我地唔怕白色恐怖,而唔係要清黑社會門戶
同意唔主動挑機
但係如果我地一路正正常常行緊都有一大班人衝過黎打我地
我認為最好方法係還拖,仲要係最唔仁慈個一種還拖
推爆你
最緊要一樣野, 就係你俾人打, 係得自己友幫你, 到時真係唔好屌柒d 黑警做乜唔做野.

而家擺到明黑警都同人地揸晒手.

真心一句, 你唔怕死, 但我地仍然雖要你將來繼續抗爭
Push
有用
咁即係爆何妖祖墳唔係外人啦,外人無可能入到去又無穿無爛出得返黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞