姊弟戀究竟可唔可以開花結果

1001 回覆
29 Like 7 Dislike
大幾年好濕碎姐

就係驚有時我30歲先可能算叫做有少少事業有成
佢等唔等到34先結婚

其實最緊要大家有共識
幾時結婚你地覺得重唔重要先
如果大12年,你地接受到?

....其實大12年好睇個男定唔定性
因為你知啦 唔係個個女都可能keep到好靚
到時女老咗 個男要定性唔好出去沙沙滾
你怕自己拖累佢時
佢都怕自己嘥緊你時間

我因為唔想嘥佢時間所以同佢散左 覺得自己未玩夠,又驚拖多幾年佢會冇人要

...到最後都係自私 覺得未玩夠
我同佢其實都拍過幾多次拖 唔知佢玩夠未
我老婆大我4年 上年結左婚

但係講唔講得幾歲?
如果大12年,你地接受到?

....其實大12年好睇個男定唔定性
因為你知啦 唔係個個女都可能keep到好靚
到時女老咗 個男要定性唔好出去沙沙滾

點解要我地接受先

搞清楚未
有。我都同個大4年既姐姐同事曖昧緊
不過佢話如果無樓無錢就唔嫁。。。
人生閱歷多好多

食屎啦

不過同佢出街成日佢都爭俾錢。。。
見過佢爸爸媽媽會一齊食飯。有時候會上佢度過夜
但係公司又會扮普通同事
問佢咩關係又答我唔知
佢27我23

無奈地 你唔係一個好嘅結婚對象
你自己諗啦
你自己都唔知係咩關係
祝你好運

唔想咁樣玩玩下就完

維持左幾耐
有無問多幾次
你當我係咩?sp?

好幾個月
又問過10次以上呀
一齊去過旅行添
我問佢sp呀?佢又話唔係
人生閱歷多好多

食屎啦

不過同佢出街成日佢都爭俾錢。。。
見過佢爸爸媽媽會一齊食飯。有時候會上佢度過夜
但係公司又會扮普通同事
問佢咩關係又答我唔知
佢27我23

無奈地 你唔係一個好嘅結婚對象
你自己諗啦
你自己都唔知係咩關係
祝你好運

唔想咁樣玩玩下就完

維持左幾耐
有無問多幾次
你當我係咩?sp?

好幾個月
又問過10次以上呀
一齊去過旅行添
我問佢sp呀?佢又話唔係

逼供
你有無諗過你比佢拖多再拖你會走
我以為個post 係我開

樓豬我都係大我男友4年

我27佢23,我都好驚自己揀錯人。但最近親戚有病,令我重新思考過人應該點要好好過活日子。

結論係,有好多野係整定既,呢個唔知會唔會係你結婚對象,大家有緣一齊,花開結果真係未知。
但你如果真係同佢分手,你總會係呢段關係學到野,確保你結婚個時,個人會成熟d,老公受惠。

你都唔好唸太多未知既野,因為真係估計唔到,有人得有人唔得。可以控制到既,只有你既心態!

利申,我前任係我12歲既初戀,失散10年後來有緣無分,分左手

你都估唔到10年後既你會變成點,做好自已本份就夠。

其實我同佢命中註定係難一齊

你點知命中註定難一齊?
有測過命?

我有測過 佢有一半機會係我命中另一半,但我唔係好認同(我知我第時老公個性格)

...冇測過 但就咁睇都知
我都算過 佢暫時都符合哂所講嘅條件
仲要生肖嗰啲係勁適合
老婆大我7年,拍左4年結婚,個仔下個月出世

可唔可以講多啲 幾歲結?
其實諗咁多做乜鳩,唔通你追親女之前都問人年紀咩?

唔鍾意既同你同年同月同日生又點?

因為我同佢嘅問題唔單止係姊弟戀咁簡單
大14年,係埋一齊已經7年,都仲未打算結婚

你地而咖幾歲
其實姐弟戀可以開花結果一定要有一個以結婚為大前提去拍拖既弟弟

否則條女睇唔到將來
依家咩年代
大把姊弟戀都有結果啦
屌下冇所謂
結婚就要認真諗下
人生閱歷多好多

食屎啦

現實好多

我果個都問過佢怕唔怕我比唔到d咩/佢想要既野佢 我又冇咩錢咁
佢 : 我要d咩自己會去搵 我唔洗你買d咩比我 可以一齊就夠

好sweet
老婆大我7年
拍拖5年
結婚1年

幾歲結婚?生小朋友?

上年結
移民唔到去外國唔會生

講唔講得幾歲?
其實姐弟戀可以開花結果一定要有一個以結婚為大前提去拍拖既弟弟

否則條女睇唔到將來

一係條女肯同你捱
大幾年好濕碎姐

佢等唔等到34先結婚

其實最緊要大家有共識

我仲未同到佢一齊
最快可能真係下年
人生閱歷多好多

食屎啦

現實好多

我果個都問過佢怕唔怕我比唔到d咩/佢想要既野佢 我又冇咩錢咁
佢 : 我要d咩自己會去搵 我唔洗你買d咩比我 可以一齊就夠

好sweet

好難得其實
同時間又會覺得自己好廢咁

否則條女睇唔到將來

我嘅理想就係有個家庭 做個好老公
大幾年好濕碎姐

佢等唔等到34先結婚

其實最緊要大家有共識

我仲未同到佢一齊
最快可能真係下年

又大一歲先啊?
依家咩年代
大把姊弟戀都有結果啦

因為仲要有難關我同佢
人生閱歷多好多

食屎啦

現實好多

好sweet

好難得其實
同時間又會覺得自己好廢咁

點解 唔係樣樣野都要你比佢先叫好
而係你係佢需要支持 安慰都會係佢身邊撐住佢

否則條女睇唔到將來

我嘅理想就係有個家庭 做個好老公

一開始男仔開口講真係好難信
不過我宜家信左
人生閱歷多好多

食屎啦

現實好多

巴打好幸福
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞