姊弟戀究竟可唔可以開花結果

1001 回覆
29 Like 7 Dislike

係阿~其實唔係特登諗,平時根本唔會記得幾多歲,我都差啲記錯自己今年30

你係今年30啊
但佢都keep得好?

識佢day 1已經素顏,從來都唔化妝既人黎,冇特別去keep過,但相差不大,但我又唔係咁care個樣,反正人總有老既一日,自己都唔係靚仔

我覺得咁樣好好,又幸福

其實當年佢係本身有男朋友,而我只係一個窮鬼毒拎
佢當年其實好死心塌地咁對佢男朋友,但佢男朋友成日揾佢笨,佢明知,但係又一齊左3年幾,所以都好習慣乜都就晒個男人,外人睇到會眼火爆果隻
我本來都係果啲坐小巴大聲啲叫有落都怕既人黎,我相信我應該都用晒我廿幾年儲落既勇氣去追佢,但仲要當年我只係一個揾緊7k既打工仔

但你成功追求咗幸福返嚟

其實兩個人既差距大唔大,唔係在於個年紀,而更在於共同既想法同價值觀,其實只要價值觀好接近,咁就唔會產到問題,因為有問題就自然會兩個人一齊諗方法去解決架啦

可惜我嘅case唔單止年紀問題
當年仲讀緊書, Year 1, 未拍過拖, 俾我遇到一個大我四年既御姐

佢係唯一一個可以傾計傾通宵既人, 雖然我地無開始過, 但係佢係一個令我學識點樣去愛一個人, 關心一個人, 我直認我係童顏兼幼稚, 但係佢無疏遠我, 反而成日打嚟關心我,,,,直到我畢業而佢已經做左二年野...佢打俾我同我講..
你唔好掛住我這棵樹, 你去搵一棵屬於你這隻樹熊既樹吧...

現在我過得很好, 有一棵自己既樹, 過著新的生活,,,

點解嗰時唔一齊

一來佢自己覺得無結果,二來佢知道我/佢屋企人未必認同

又係"自己"認為
累死幾多人

啱啊 覺得同現實唔一定係正比
same case here
佢大我4年
我自問都係專一嘅人,思想都比較傳統,希望係拍拖然後就結婚嗰類
我同佢都好夾,佢自己都話喺我面前可以做返自己,之前喺ex、喺屋企面前都冇show出黎嘅一面唔知點解會show到俾我睇
問題係,佢有時會問我佢會唔會係我最後一個partner,我自己知道係愛佢係可以好夾,但係我會介意佢嘅過去(eg同ex扑過),我唔可以好決絕咁應承佢但係我又知道我唔可以拖佢咁耐
好煩惱

每個人都有過去
我想追嗰個都應該...好多次
但愛嘅係佢

我自己都明都清楚知道佢完全放低咗,但係有時夜媽媽又會自己一個亂諗

唔需要太上心 你有冇同人扑過?
我覺得姐弟戀本來係work過男大過女
same case here
佢大我4年
我自問都係專一嘅人,思想都比較傳統,希望係拍拖然後就結婚嗰類
我同佢都好夾,佢自己都話喺我面前可以做返自己,之前喺ex、喺屋企面前都冇show出黎嘅一面唔知點解會show到俾我睇
問題係,佢有時會問我佢會唔會係我最後一個partner,我自己知道係愛佢係可以好夾,但係我會介意佢嘅過去(eg同ex扑過),我唔可以好決絕咁應承佢但係我又知道我唔可以拖佢咁耐
好煩惱

每個人都有過去
我想追嗰個都應該...好多次
但愛嘅係佢

我自己都明都清楚知道佢完全放低咗,但係有時夜媽媽又會自己一個亂諗

唔需要太上心 你有冇同人扑過?

呢d野一開頭係會介意但過左排越黎越愛佢就唔會咁受到呢d野影響到你自己對佢既感覺

生理上work 但心理上好多都唔work
食親都係姐姐 無好結果過 希望依家呢個會keep到 巴打想既就去馬啦 人一世物一世試下囉

生理上work 但心理上好多都唔work

如果大家都可以睇得開就好

係嘅咩 我又唔係好覺
不過其實而咖好似大多數女仔都睇感覺多
食親都係姐姐 無好結果過 希望依家呢個會keep到 巴打想既就去馬啦 人一世物一世試下囉

我會試 但下年先
當年仲讀緊書, Year 1, 未拍過拖, 俾我遇到一個大我四年既御姐

佢係唯一一個可以傾計傾通宵既人, 雖然我地無開始過, 但係佢係一個令我學識點樣去愛一個人, 關心一個人, 我直認我係童顏兼幼稚, 但係佢無疏遠我, 反而成日打嚟關心我,,,,直到我畢業而佢已經做左二年野...佢打俾我同我講..

點解嗰時唔一齊

又係"自己"認為
累死幾多人

咁拍拖要雙方, 一隻手拍唔響

加上我係無幾耐之後遇到現在既另一半, 所以只好放下這段友達以上戀人未滿既關係

點解嗰時唔一齊

又係"自己"認為
累死幾多人

啱啊 覺得同現實唔一定係正比

或者現實中既遺憾先可以引導人生既將來

點解嗰時唔一齊

又係"自己"認為
累死幾多人

加上我係無幾耐之後遇到現在既另一半, 所以只好放下這段友達以上戀人未滿既關係

愈諗愈sad 我同佢嘅路
女朋友大我5年半
條女大十一年,一齊左一年,分左手,保重
女朋友大我5年半

拍咗幾耐?
條女大十一年,一齊左一年,分左手,保重

因為太大差距?
其實正常嚟講 你表現到你自己成熟嘅一面 溝姐姐唔係問題

點解嗰時唔一齊

又係"自己"認為
累死幾多人

塞翁失馬焉之非福? The best is yet to come!

但係唔知點樣追佢

點解嗰時唔一齊

又係"自己"認為
累死幾多人

塞翁失馬焉之非福? The best is yet to come!

咁樣諗法一世唔洗定
點樣先知道對方對自己都有感覺
女朋友大我三年,過多排就結婚

未必⋯御姊好大機會係照顧心強勁,你成熟既話就無左果種契合
女朋友大我三年,過多排就結婚

幾歲結?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞