姊弟戀究竟可唔可以開花結果

1001 回覆
29 Like 7 Dislike
8年
8年

一齊咗幾耐?
(借朋友account)

識左個男仔我大佢五年
有feel既 但唔敢一齊
怕耽誤左個男仔時間 佢咁後生我唔想佢花咁多時間係我身上
同埋我有d介意我做緊野佢仲讀緊書 仲有兩年先grad..
有種生不逢時既感覺

佢大你5年但你又做緊野佢又讀緊書

佢應該打錯
係佢大過男仔5年

對唔住 自膠 係我大佢五年
其實未咁深入傾到未來呀 目標呀
事實係我有d唔敢再傾得咁深入
怕感情一發不可收拾

識左個男仔大我五年
有種生不逢時既感覺

咁其實5年又未算係太誇張
佢對你(個朋友)點先 你地相處又係點
如果大家有共識係長久的話 咁就唔洗理浪唔浪費
最重要係大家未來都有對方一齊走

好close既friend
我只可以話我同佢相處 同佢傾計好開心
佢好識tum我開心
講到底係我過唔到自己

識左個男仔我大佢五年
有種生不逢時既感覺

佢應該打錯
係佢大過男仔5年

怕感情一發不可收拾

絲打
呢D野機會過左就冇 係中意就去馬 唔好比年齡令你後悔

識左個男仔我大佢五年
有種生不逢時既感覺

佢應該打錯
係佢大過男仔5年

怕感情一發不可收拾

但呢啲問題始終要講 同埋我覺得佢同得你一齊 預咗
我以為個post 係我開

樓豬我都係大我男友4年

我27佢23,我都好驚自己揀錯人。但最近親戚有病,令我重新思考過人應該點要好好過活日子。

結論係,有好多野係整定既,呢個唔知會唔會係你結婚對象,大家有緣一齊,花開結果真係未知。
但你如果真係同佢分手,你總會係呢段關係學到野,確保你結婚個時,個人會成熟d,老公受惠。

你都唔好唸太多未知既野,因為真係估計唔到,有人得有人唔得。可以控制到既,只有你既心態!

利申,我前任係我12歲既初戀,失散10年後來有緣無分,分左手

你都估唔到10年後既你會變成點,做好自已本份就夠。

好多謝絲打
雖然我唔係姊弟戀但都因為感情事而煩惱
見到你呢段說話突然覺得放開咗
講真!!! 雖然呢度好多姊弟戀例子, 但只係冰山一角
香港大部份女仔都唔鐘意姊弟戀, 佢地鐘意大過自己幾年的男仔
不過唔係唔鼓勵樓主放棄, 只係溝姐姐的難度係比溝普通女仔大約兩倍
其實真係溝到, 大十年以內其實都冇咩問題
加油!!

利申: 戀姐控, 今年22歲, 食過26歲,29歲, 36歲, 40歲

食同生活係兩回事
大14年,係埋一齊已經7年,都仲未打算結婚

你地而咖幾歲

我當年23, 而家先30

即係佢而咖44?

係阿~其實唔係特登諗,平時根本唔會記得幾多歲,我都差啲記錯自己今年30

你係今年30啊
但佢都keep得好?

識佢day 1已經素顏,從來都唔化妝既人黎,冇特別去keep過,但相差不大,但我又唔係咁care個樣,反正人總有老既一日,自己都唔係靚仔

你地而咖幾歲

即係佢而咖44?

係阿~其實唔係特登諗,平時根本唔會記得幾多歲,我都差啲記錯自己今年30

你係今年30啊
但佢都keep得好?

我有女朋友,但中意咗個女人大我12年

感覺自己好賤。。。。

你地而咖幾歲

即係佢而咖44?

你係今年30啊
但佢都keep得好?

識佢day 1已經素顏,從來都唔化妝既人黎,冇特別去keep過,但相差不大,但我又唔係咁care個樣,反正人總有老既一日,自己都唔係靚仔

我覺得咁樣好好,又幸福

你地而咖幾歲

即係佢而咖44?

你係今年30啊
但佢都keep得好?

感覺自己好賤。。。。

巴打唔好呀

你地而咖幾歲

即係佢而咖44?

你係今年30啊
但佢都keep得好?

感覺自己好賤。。。。

巴打唔好呀

自己有段關係既 就無謂去冒險啦
人地又未必對你有意思, 又賠上埋你而家同你女朋友既關係 not worth!
btw又到左一年一次生日送咩好既時間
有咩好送 諗到我頭都大埋
前女友大我五年
冇結果,祝你好運

上面好多人都結咗婚 應該係睇人

佢28 打算5年後結

佢ok?30幾歲結嘅話

同佢傾過
佢話希望33歲前結
所以已經有計劃咁儲錢

其實年紀相差幾多真係無乜影響,都係睇人啫

你地而咖幾歲

即係佢而咖44?

你係今年30啊
但佢都keep得好?

完全就係我諗法

你地而咖幾歲

即係佢而咖44?

你係今年30啊
但佢都keep得好?

我覺得咁樣好好,又幸福

其實當年佢係本身有男朋友,而我只係一個窮鬼毒拎
佢當年其實好死心塌地咁對佢男朋友,但佢男朋友成日揾佢笨,佢明知,但係又一齊左3年幾,所以都好習慣乜都就晒個男人,外人睇到會眼火爆果隻
我本來都係果啲坐小巴大聲啲叫有落都怕既人黎,我相信我應該都用晒我廿幾年儲落既勇氣去追佢,但仲要當年我只係一個揾緊7k既打工仔
講真!!! 雖然呢度好多姊弟戀例子, 但只係冰山一角
香港大部份女仔都唔鐘意姊弟戀, 佢地鐘意大過自己幾年的男仔
不過唔係唔鼓勵樓主放棄, 只係溝姐姐的難度係比溝普通女仔大約兩倍
其實真係溝到, 大十年以內其實都冇咩問題
加油!!

利申: 戀姐控, 今年22歲, 食過26歲,29歲, 36歲, 40歲

40歲都食過
我冇咩特別辟好
純粹係同佢啱feel

即係佢而咖44?

你係今年30啊
但佢都keep得好?

我覺得咁樣好好,又幸福

佢當年其實好死心塌地咁對佢男朋友,但佢男朋友成日揾佢笨,佢明知,但係又一齊左3年幾,所以都好習慣乜都就晒個男人,外人睇到會眼火爆果隻
我本來都係果啲坐小巴大聲啲叫有落都怕既人黎,我相信我應該都用晒我廿幾年儲落既勇氣去追佢,但仲要當年我只係一個揾緊7k既打工仔

但你成功追求咗幸福返嚟

即係佢而咖44?

你係今年30啊
但佢都keep得好?

我覺得咁樣好好,又幸福

但你成功追求咗幸福返嚟

其實兩個人既差距大唔大,唔係在於個年紀,而更在於共同既想法同價值觀,其實只要價值觀好接近,咁就唔會產到問題,因為有問題就自然會兩個人一齊諗方法去解決架啦
當年仲讀緊書, Year 1, 未拍過拖, 俾我遇到一個大我四年既御姐

佢係唯一一個可以傾計傾通宵既人, 雖然我地無開始過, 但係佢係一個令我學識點樣去愛一個人, 關心一個人, 我直認我係童顏兼幼稚, 但係佢無疏遠我, 反而成日打嚟關心我,,,,直到我畢業而佢已經做左二年野...佢打俾我同我講..
你唔好掛住我這棵樹, 你去搵一棵屬於你這隻樹熊既樹吧...

現在我過得很好, 有一棵自己既樹, 過著新的生活,,,

點解嗰時唔一齊

一來佢自己覺得無結果,二來佢知道我/佢屋企人未必認同
當年仲讀緊書, Year 1, 未拍過拖, 俾我遇到一個大我四年既御姐

佢係唯一一個可以傾計傾通宵既人, 雖然我地無開始過, 但係佢係一個令我學識點樣去愛一個人, 關心一個人, 我直認我係童顏兼幼稚, 但係佢無疏遠我, 反而成日打嚟關心我,,,,直到我畢業而佢已經做左二年野...佢打俾我同我講..

如果係我一定去左馬先
機會既野唔等人

機會、timing⋯真係可一不可再,只好好似人《星聲夢裏人》最後咁,腦內補完/FF
same case here
佢大我4年
我自問都係專一嘅人,思想都比較傳統,希望係拍拖然後就結婚嗰類
我同佢都好夾,佢自己都話喺我面前可以做返自己,之前喺ex、喺屋企面前都冇show出黎嘅一面唔知點解會show到俾我睇
問題係,佢有時會問我佢會唔會係我最後一個partner,我自己知道係愛佢係可以好夾,但係我會介意佢嘅過去(eg同ex扑過),我唔可以好決絕咁應承佢但係我又知道我唔可以拖佢咁耐
好煩惱

每個人都有過去
我想追嗰個都應該...好多次
但愛嘅係佢

我自己都明都清楚知道佢完全放低咗,但係有時夜媽媽又會自己一個亂諗

點解嗰時唔一齊

一來佢自己覺得無結果,二來佢知道我/佢屋企人未必認同

又係"自己"認為
累死幾多人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞