做緊MTR SA你問我答(3)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
搞左咁耐 簽左約啦
係 Imd做
就係完全放棄第二日打黎約簽約

lmc?
今日late peak經過KOT見到無晒CA,唯一一件喺EAL月台係SA扮嘅

請曬假
冇牌嘅有大嘢發生就 gg
不過有 so 食番
搞左咁耐 簽左約啦
係 Imd做

lmc?

係c 咩
基建維修果邊
cut ??
hr請撚咗好多人
走佬仲快過請人,cut 條毛咩

有cut budget ,SA位係少左
只不過SA turnover 太快 所以先感覺多空位

聽聞過Cut額外更,之前年底唔續約,sa走左唔再請,倫敦酒樓餐飯取消

大站大部份OT 已經比人cut 左

我個站無cut 反而仲多ot
cut ??
hr請撚咗好多人

聽聞過Cut額外更,之前年底唔續約,sa走左唔再請,倫敦酒樓餐飯取消

我果邊cut左好多
搞左咁耐 簽左約啦
係 Imd做

lmc?

係c 咩
基建維修果邊

係imd無錯,恭喜晒,咩位呀
搞左咁耐 簽左約啦
係 Imd做

lmc?

係c 咩
基建維修果邊

係imd無錯,恭喜晒,咩位呀

食物鏈低層
Technician
做過CA, 其實CA 個位無咩人
另外SA 好多後生妹
另外SA 好多後生妹

無咩人同無咩用
cut ??
hr請撚咗好多人

我果邊cut左好多

我個站都係
諗住遲啲入去做技工
hd睇唔睇gpa ?
諗住遲啲入去做技工
hd睇唔睇gpa ?

張cert應該無寫,無人理,btw有hd唔申Technician?
技工正常係狗都唔屌⋯⋯
cut ??
hr請撚咗好多人

我果邊cut左好多

我個站都係

有時啲更多到無人報

我果邊cut左好多

我個站都係

有時啲更多到無人報

之前就係 宜家cut晒咁濟
另外SA 好多後生妹

無咩人同無咩用

有冇用好睇個CA有冇料同埋個站俾幾多空間佢地

有啲站嚟講CA只係中介,有事交咗俾SO就得
有站就因為實在人手緊絀,有事要自己頂嚟做,甚至有個別站無事都要扮吓SA

而嗰個站嚟講呢,我就係試過明明係CA但要企con扮SA(雖然原因好特殊),喺月台patrol嘅時候要幫其他SA手,惡劣起嚟開門七件事都要做埋,間唔時又要喺月台跑去接拉咗PAD嘅人咁,不過因為多嘢做所以其實幾多嘢學
另外SA 好多後生妹

無咩人同無咩用

有站就因為實在人手緊絀,有事要自己頂嚟做,甚至有個別站無事都要扮吓SA

我以前返嗰個站嚟講呢,我就係試過明明係CA但要企con扮SA(雖然原因好特殊),喺月台patrol嘅時候要幫其他SA手,惡劣起嚟開門七件事都要做埋,間唔時又要喺月台跑去接拉咗PAD嘅人咁,不過因為多嘢做所以其實幾多嘢學
另外SA 好多後生妹

btw 師兄你今年定上年嘅CA?
講起CA,有人搵PRE嘅CA同事喎......
講起CA,有人搵PRE嘅CA同事喎......

Hehe
諗住遲啲入去做技工
hd睇唔睇gpa ?

張cert應該無寫,無人理,btw有hd唔申Technician?
技工正常係狗都唔屌⋯⋯

technician都唔睇
諗住遲啲入去做技工
hd睇唔睇gpa ?

技工正常係狗都唔屌⋯⋯

一定唔睇,pass左有cert就得。
btw你邊瓣?
諗住遲啲入去做技工
hd睇唔睇gpa ?

技工正常係狗都唔屌⋯⋯

btw你邊瓣?

細電
諗住遲啲入去做技工
hd睇唔睇gpa ?

技工正常係狗都唔屌⋯⋯

btw你邊瓣?

細電

邊個位最好做?
但求hea下hea有二三十k就夠
另外SA 好多後生妹

無咩人同無咩用

而嗰個站嚟講呢,我就係試過明明係CA但要企con扮SA(雖然原因好特殊),喺月台patrol嘅時候要幫其他SA手,惡劣起嚟開門七件事都要做埋,間唔時又要喺月台跑去接拉咗PAD嘅人咁,不過因為多嘢做所以其實幾多嘢學

咁我自己做fa出身 覺得個post唔係齋坐或者派口罩咁簡單
不過始終係part time 站唔會俾到太多資源你
另外SA 好多後生妹

無咩人同無咩用

咁我自己做fa出身 覺得個post唔係齋坐或者派口罩咁簡單
不過始終係part time 站唔會俾到太多資源你

資源的確係唔多㗎,兩支水一個first aid kit一盒口罩一盒即棄手套咁囉;如果只係要轉介俾SO就做完一單的話,就算生意興隆都無乜所謂
但係喺啲人手緊絀、極度繁忙嘅站,CA就唔係咁簡單喇;碰啱生意興隆嘅日子,真係要喺月台跑嚟跑去,又要叫啲SA幫手,然後瘋狂OT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞