做緊MTR SA你問我答(3)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike

同事試過,之後客人sd去總部投訴

當值玩緊手機

有正當理由可以走得甩

走係走,不過係被勸走囉~

我都試過比人影相, 但係比D中學雞影
仲會遇到唔少有趣事...
試過無啦啦有條囡問我幾點收工

d中學雞咁無聊
咁搞笑
唔通巴打係靚仔

on 9都見得多

香港真係好多痴線佬, 開工做緊野無啦啦有條友問我係咪好無聊
事關輕鐵PA一開工要好似傻仔咁用職員八達通重覆DO入閘出閘無限LOOP, check清楚所有出入閘機係開工時段係冇問題

有冇回佢 「sorry 呀!其實我哋 check 緊機運作。 」

有正當理由可以走得甩

走係走,不過係被勸走囉~

我都試過比人影相, 但係比D中學雞影
仲會遇到唔少有趣事...
試過無啦啦有條囡問我幾點收工

d中學雞咁無聊
咁搞笑
唔通巴打係靚仔

on 9都見得多

香港真係好多痴線佬, 開工做緊野無啦啦有條友問我係咪好無聊
事關輕鐵PA一開工要好似傻仔咁用職員八達通重覆DO入閘出閘無限LOOP, check清楚所有出入閘機係開工時段係冇問題

有冇回佢 「sorry 呀!其實我哋 check 緊機運作。 」

之後已經進化到拎人哋幾張卡一齊check
如果mtr都中隻毒就好笑

Mtr啲機好似行緊XP 2000

站長電腦上唔上到網?

站長電腦上唔上到網?

得win10相對安全有定期patch

站長電腦上唔上到網?

得win10相對安全有定期patch

基本上大部份電腦連左落內聯網,再睇你acc授權連出去外聯網

站長電腦上唔上到網?

售票機閘機好似 95定 dos 年代
全部機係連到網

站長電腦上唔上到網?

全部機係連到網

好似係97年
之前成日睇住佢boot

站長電腦上唔上到網?

全部機係連到網

新站好似xp
正職有時要出去做野
照claim 車費係咪應該都ok?

我記得合約寫 只係比mtr既工作用

担屎唔偷食
絕世大好人
落大雨d車好似開得比平時快咁,
感覺d車長怒衝入站,
望住d人唔聽勸死要行到出一出,
之後比d雨顏射
感覺d車長怒衝入站,
之後比d雨顏射

黑心
不過我buy
感覺d車長怒衝入站,
之後比d雨顏射

黑心
不過我buy

d車長好似特登咁
感覺d車長怒衝入站,
之後比d雨顏射

黑心
不過我buy

d車長好似特登咁

直接問佢地
感覺d車長怒衝入站,
之後比d雨顏射

有無人做過cso , Customer Service Officer
有body check係咪姐係入左一半咁滯
有無人做過cso , Customer Service Officer

基本上係

基本上係

想知一般train幾耐,佢話好似要學埋渣港鐵

站長電腦上唔上到網?

全部機係連到網

新站好似xp

舊閘機都有 update software 架...
換智能車飛個陣好似已經 XP 黎

ISL,K&T 舊款 TIM 機好似就唔係點 update 過
不過好似自己 firmware 同 OS 黎,
boot 機個 copyright 好似寫 1993 年
Apply左車長 ,唔知缺唔缺人,不過應該都收皮

點會缺人
黎緊5月中開左班
估計請得你黎最快都6月

姐係呢家夠人?
巴打知唔知5月個班係開咩線?

屌原來打漏字

係長期唔夠人

聽hr講好多車長做夠幾年內部轉部門(有學歷既好多)
辭工走既好少
唔知真唔真
同埋你accept左 offer就唔好話搵到第二份唔做
hr話會blacklist你

走既多 內部既少 佢想哄你地唔走。講緊考督察級既唔少 。hr 大絨狗又想水人
十個想入車長轉部門十個都轉唔到架啦
辛苦各位同事
好睇唔係自己條線爆獲
好睇唔係自己條線爆獲

紅磡出事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞