做緊MTR SA你問我答(3)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
如果啱啱考完dse 未有學歷證明又無工作經驗
聽日去上環SA招聘站要帶咩

我都想做sa 阿
成日見站d 後生女sa

都係個句 :
自己站,隔離站

靚仔都係

成績表/準考証

DSE未放榜 中六成績表都未有

準考證喎 你拎去dse果張

其實唔係我 我幫人問姐
帶定去先啦 都好過兩手空空

我都想做sa 阿
成日見站d 後生女sa

都係個句 :
自己站,隔離站

靚仔都係

apply左csca 有冇咩要注要
apply左csca 有冇咩要注要

名都打錯.. CuCA
準備好計數題 如果佢打黎叫你in

成績表/準考証

其實唔係我 我幫人問姐

佢好似爭兩個禮拜
Online application得唔得架?

成績表/準考証

其實唔係我 我幫人問姐

佢好似爭兩個禮拜

剛剛喺上環站遞完表 3點in
剛剛喺上環站遞完表 3點in

東鐵某個2016得獎站d站長們真係好撚小家 做到有d心灰

點小家法???

發夢聽到話早更有3個sa都係做咗兩個幾月,
仲有兩日就做夠3個月,
但個站搞活動就以sa未做夠3個月為理由,唔比個3個新sa去,
但明明個3個sa表現都唔差,
有2個喺3月神秘顧客拎滿分,
旁人看在眼內覺得好弱智,
想人幫你做到滿分但又表現得好小家
不過,又關我撚事咩

其實唔夠三個月唔俾去公司Event好出奇咩 舊錢批落黎都要時間啦 俾你去係人情 唔俾係道理 前人種樹 後人一入黎就想食人個蘋果 大公司係有規矩嫁啦 執正黎係道理 俾你係人情

家下D SA成日無大無細 以為做到100分就惡撚晒
東鐵某個2016得獎站d站長們真係好撚小家 做到有d心灰

點小家法???

發夢聽到話早更有3個sa都係做咗兩個幾月,
仲有兩日就做夠3個月,
但個站搞活動就以sa未做夠3個月為理由,唔比個3個新sa去,
但明明個3個sa表現都唔差,
有2個喺3月神秘顧客拎滿分,
旁人看在眼內覺得好弱智,
想人幫你做到滿分但又表現得好小家
不過,又關我撚事咩

其實唔夠三個月唔俾去公司Event好出奇咩 舊錢批落黎都要時間啦 俾你去係人情 唔俾係道理 前人種樹 後人一入黎就想食人個蘋果 大公司係有規矩嫁啦 執正黎係道理 俾你係人情

家下D SA成日無大無細 以為做到100分就惡撚晒

聽聞有人試過上個月100 下個月0
所以唔係好準
個hr話要做夠半年
我諗住一出成績無手尾就見車長
利申:今年HD gradurate
拒絕完offer 係會再出offer架~
幾日前又打來問過, 又係tkl
乜真係咁缺人咩
拒絕完offer 係會再出offer架~
幾日前又打來問過, 又係tkl
乜真係咁缺人咩

以前in 完等一星期收offer
依家即in 即收offer
小弟個站都幾乎冇曬
日日 check hr email
比左offer 下繁CEN
比左offer 下繁CEN

我下繁 adm
比之前搵少咗
一個二個自爆
一個二個自爆

多數新人入站 都係幾個 甚至一個都有
所以呢.. 佢地acc 唔好亂打野
一個二個自爆

比人睇一睇HR 個email 就已經全部起晒底

成績表/準考証

其實唔係我 我幫人問姐

佢好似爭兩個禮拜

未夠就未夠,未夠18就一定唔請!!無情講
過多2個禮拜再APPLY,反正成日都等人用
一個二個自爆

SAs我已經留意左好耐
好掛住以前對我好好個個sas
一個二個自爆

SAs我已經留意左好耐

我都返去留意下

我都想做sa 阿
成日見站d 後生女sa

都係個句 :
自己站,隔離站

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞