做緊MTR SA你問我答(3)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
係唔係要夠18先做得

一定係
政府其下嘅嘢 唔會請 under 18以下嘅人
簽 contract 會好麻繩
若果係真嘅 咁就俾人笑足一世

問下 dih 經理先

GSM

好似好高嘅

真係幾撚正老老實實
仲要學歷高撚到

這些機會不是你的

但係好撚煩

以前係AIR做GSM 炒過人

聽聞過
係唔係要夠18先做得

一定係
政府其下嘅嘢 唔會請 under 18以下嘅人
簽 contract 會好麻繩

咁有排等
年中先18

好似好高嘅

真係幾撚正老老實實
仲要學歷高撚到

這些機會不是你的

但係好撚煩

聽聞過

近年嘅事?

好似好高嘅

真係幾撚正老老實實
仲要學歷高撚到

這些機會不是你的

但係好撚煩

聽聞過

近年嘅事?

求details
點先apply到?
等招聘會定咩

有入正職想返星期6 日多

你可以填晒星期六日黎apply
並自己上網下載車務部兼職申請表
郵寄至佢提供既地址

我站個星期六日更同事做左四年
星期六日啲更好搶手 又或者內部調更
祝巴絲打好運

正確 六日啲更搶手到爆 就算有人resign 就會比現職sa光速申請調更

我之前一調站 我個六日更即刻比人光速調左

唔俾人內部調

想問 係咪換左人?
urban line 仲係咪 蔣小姐管???
以前佢幾好人
點先apply到?
等招聘會定咩

郵寄至佢提供既地址

祝巴絲打好運

正確 六日啲更搶手到爆 就算有人resign 就會比現職sa光速申請調更

唔俾人內部調

想問 係咪換左人?
以前佢幾好人

佢個電話 10 次打去保證 10 次唔通
利申:之前調站打過去諗住打去問,點知 call 左幾日 (office days & hours) 先通 ...

郵寄至佢提供既地址

祝巴絲打好運

唔俾人內部調

想問 係咪換左人?
以前佢幾好人

佢個電話 10 次打去保證 10 次唔通
利申:之前調站打過去諗住打去問,點知 call 左幾日 (office days & hours) 先通 ...

唔係要留言 再撳一堆數字咁sd個留言上去架咩
利申已經成兩年無打過
網上APPLY TSO
SEND完先發現有野寫錯
最尾叫你填Expected Annual Package (HK$)
屌填左月薪添
已走
已走

弓喜絲打
早日脱苦海
已走

弓喜絲打
早日脱苦海

仲有兩件涯
Btw 絲打因咩事resign
已走

弓喜絲打
早日脱苦海

仲有兩件涯

仲有兩年涯
網上APPLY TSO
SEND完先發現有野寫錯
最尾叫你填Expected Annual Package (HK$)
屌填左月薪添

咦我印象中printed form係寫月薪喎 網上同郵寄唔同架咩 真係唔知
點先apply到?
等招聘會定咩

郵寄至佢提供既地址

祝巴絲打好運

唔俾人內部調

想問 係咪換左人?
以前佢幾好人

宜家唔係winne負責
想做都冇人打比我
已走

弓喜絲打
早日脱苦海

仲有兩件涯

仲有兩年涯

唔講太多鳥,門面原因咪係「需要休息」囉

不過係乘客維修員,差一個月完約嗰隻都要即刻走嗰隻,我諗呢個原因無人信㗎喇
有冇站收到風要cut人
有冇站收到風要cut人

舊年講到依家
cut ??
hr請撚咗好多人
走佬仲快過請人,cut 條毛咩
cut ??
hr請撚咗好多人

有cut budget ,SA位係少左
只不過SA turnover 太快 所以先感覺多空位
cut ??
hr請撚咗好多人

聽聞過Cut額外更,之前年底唔續約,sa走左唔再請,倫敦酒樓餐飯取消
cut ??
hr請撚咗好多人

聽聞過Cut額外更,之前年底唔續約,sa走左唔再請,倫敦酒樓餐飯取消

大站大部份OT 已經比人cut 左
搞左咁耐 簽左約啦
係 Imd做
就係完全放棄第二日打黎約簽約
今日late peak經過KOT見到無晒CA,唯一一件喺EAL月台係SA扮嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞