做緊MTR SA你問我答(3)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
我想問 so係咪年年都請人
依家得半年work exp 唔請

利申 fg 做緊19 accountant

成日開班train架
半年work exp請唔請呢啲問題我答你唔到
不過你可以試下apply先

成日開班train架

開班train?咩programme黎?依家有冇得申請?
Apply左 就係冇回音

原來之前有ROT opening
miss咗

成日開班train架

開班train?咩programme黎?依家有冇得申請?
Apply左 就係冇回音

So入職前既training
多數都長期有得申請 但要撞啱佢開班前請人果段時間 咁會比較大機會請 應該

miss咗

街外人都報得?
我都留意左好耐
每次 MTR 有新聞之後都會有嘢爆
mtr入職前body check要唔要逐隻眼分開驗?即係遮住一隻眼咁

因為有一隻眼弱視睇唔清楚,另外一隻近視戴眼鏡就無問題
mtr入職前body check要唔要逐隻眼分開驗?即係遮住一隻眼咁

要分開驗 但合格線係點我唔太清楚 wish u good luck

咁算啦

弱視果隻睇野係濛查查,一定睇唔到字

miss咗

街外人都報得?
我都留意左好耐

下年再報啦

我都做緊SA不過輕鐵站,無人管之餘每日夾埋至少有45分鐘休息時間
我都做緊SA不過輕鐵站,無人管之餘每日夾埋至少有45分鐘休息時間

返幾多粒鐘?

返幾多粒鐘?

返幾多粒鐘?

聽講有d 月台SA要幫輕鐵車長打燈

返幾多粒鐘?

430/3

返幾多粒鐘?

430/3

做咩台有45分鐘休息
只係知590做到死
MTR學徒有冇年齡限制?

利申:過左25

做車長/SO算啦
話說你地搭K巴會唔會show証?

K巴係咪講緊大埔果幾條K線?
乜地鐵張pass唔係可以任搭㗎?

其實係要show 証

理鳩佢
拍左0蚊都知咩事
翻金鐘表示辛苦

返金鐘表示多人但幾好做,間唔時仲會同啲客吹下水

客多先好
講野唔洗大聲
定時舉牌
咁多人啲阿sir都睇唔晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞