[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (27)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
Modified Last
Modified Last係蕉蕉地型,我就唔多啱
咁我想問咩叫Imperial Florshiem? ebay 見到。

另外Allen Edmond 嘅shell 又如何?
其實我都覺得手工係一般
Imperial 係Florshiem最出名既collection
Vintage 既Imperial好正

我無AE既shell, 但我都兩對AE既calf, 我覺得都好正, 因為美國成日有sale好抵著, 平過屙蛋好多但質素又唔差好多, 我覺得
不過就無得試囉就咁online買

以下呢個page講好多vintage shoes既資料, 幾多資訊睇
https://vcleat.com/
馬pat pat~其實carmina 同vass 都好
對比返英國鞋~Alden 的手工真係.......
係 是但啦我幾對都踢傷晒
我對cj 一落地就踢花左
但個型睇落好尖
買左對vtip 就上癮了
Vintage imperial florsheim 係平 我今日都著緊
不過最大concern係你唔知佢經歷過d咩
話曬最後一代都成廿幾年前
就算外表好新 insole冇腳印 塊皮都可能乾曬
我嗰對就係咁樣... 巴打可能見過我對faded黑ptb
買返黎係極新 仲要跟左vcleat做左幾次甘油+水滋潤
好可惜 佢依然頂唔住 裂左

大家平玩下可以 千幾就不了
我專執new old stock
同埋玩得vintage就要接受一切可能性

我玩濕鳩古董表,試過寄到黎行得走得靚靚仔仔,無幾耐個芯停左行唔返,cheap野都費事拎去整,放係度當擺設算

呢d係古著既樂趣黎 有d item仲可能係獨一無二添
揾唔到
應該貴喎
我都想搵對longwing/ ptb 始終嗰時florsheim係用 col4做 紅好多
透綠好屌
入咗條50’s moleskin 法工 overalls ....

錯手?

買左了 還可以接受 係要去打返個底
買完正正就得
我都想買條Lee 岩色落又唔岩碼點買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞