Fujifilm討論區 (47) 1655 與 1680 母親的抉澤

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
23.4有興趣
星際好多地方都有
巴打介唔介意講幫襯過邊間?
都係C-SHINE同數碼城
10-24 如果影埋人掂唔掂?
我旅行懶得換鏡會拉去24影景加人,不過你預會肥啲(比起35同56)同埋f4景深唔夠淺,仲有一夜少少冇光就可以收埋

順便提埋影星都有難度
如果帶咗10-24,我支18-55仲有無用?係咪可以收返埋?
日頭用1024,夜晚拎枝35.4
多謝巴打
筆直$4k左右 二手
拍片
有冇好介紹?
用緊xh-1加16-55,
諗緊入唔入枝10-24,樓上巴打講夜晚同影星可以收埋,
同埋本身有a73同老蛙15mm!
而家都掙扎緊入唔入手好,
定有第二枝wide鏡好介紹?
唔諗8-16,太貴啦
share D旅行相

其實XH1已經好啲因為防震有高多兩級
同埋旅行方便真係
你諗下你上個熱汽球仲邊得閒換鏡
其實有錢選擇仲有16.4, d人評旅行做snap鏡都靚, 影星又得, 係要企好近影煩
小小意見有錯勿屌
用10-24?
其實我用過隔離廠24-105 f4影星
F4無相像咁差,同埋而家10-24$5900有枝,抵玩!
如果16.4我自己感覺重疊咗,雖然定焦同大兩級光圈,
我自己又唔會咁買
h1 1024夜景絕對冇問題。 手夠定半秒壓iso影
心大心細想入
有冇人叫過你做魔鬼
兩張都係1024
如果你隔離廠f4係指A73, 同一光圈數值下FF入光量係高過富士(有錯勿屌)
6成拍片 4成影相
主要想學拍Sam Kolder / Benn tk果type既旅行片
XT3 kit推唔推薦買
但冇機身防震配有防震既鏡 一般拍啲郁動唔大既shot 夠唔夠用

定係都係要上gimbal先得
「執人口水尾」
膠攝講過好多次,f4就係f4,入光量理應一樣,除非有啲廠標明嘅f4唔係真係f4 ff 同apsc分別係景深
「/執人口水尾」
「執人口水尾」
膠攝講過好多次,f4就係f4,入光量理應一樣,除非有啲廠標明嘅f4唔係真係f4 ff 同apsc分別係景深
「/執人口水尾」

GOOGLE完, 你啱, 只係多人話富士個aperture標高左
有冇講過xpro3幾時先見景
有冇講過xpro3幾時先見影
我諗會出左xh2先
傳聞係今年內會有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞