Fujifilm討論區 (47) 1655 與 1680 母親的抉澤

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Even kit set 相機同鏡頭好似係各自有個serial number?

盒身應該有多個位係鏡頭既serial number?
似係呢個播...分分鐘佢換走左原本支MIJ鏡...
如果個size 同機身serial no. 個貼紙一樣size, 都幾肯定係有人出蠱惑
係咪你張卡慢啊?試下買張新卡
出左門佢實唔認數嫁喇...
我張卡係sandisk extreme pro 170r 90w
「但例如係好暗環境S mode佢都會自動調節到個LCD睇得到個環境(就算已經係80分1秒, 160iso)」

睇你呢句似乎唔係好識控制曝光,不如你重溫返「光圈/快門/ISO」個關係先。富士說明書都好似有教。

用 M mode 係好開始

然後學吓 A/S mode 究竟係做緊乜

之後你會發現你個問題唔係問題嚟
唔使驚,7日內有問題就可以換,法例規定
佢話唔換你答佢我搵消委會就得
入咗xe3好靚仔,靚仔過xt20
係時候玩埋 M mount 鏡,好襯好靚仔
新手咋,玩返1年半載先啦
一直都唔係講緊影相曝光問題
係講緊部機個LCD用左A/S之後會為左show到環境出黎而自動加減畫面上既曝光 唔會依照我教既設定去顯示真正張相既效果
所以上面位師兄應該係正確答案
個 LCD 冇變㗎,部相機會盡量調節其他 parameters 去令張相正確曝光。「乜乜先決」就係呢個意思。

唉「上面位師兄」你勸吓佢,我收隊⋯
最慘係宜家部機唔係令張相正確曝光
佢只係令個LCD正確曝光咋
我係要影完相開番出黎睇先可以再較再影多次>睇相再較再影loop啊
M mount 姐係點
想問下大家有冇腳架推薦?
心水manfrotto befree但見好似有好幾種
用緊xt3 打算For旅行同有時拍片用
富士玩m mount
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞