Fujifilm討論區 (47) 1655 與 1680 母親的抉澤

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
巴打菲林用咩機
咁都可以平平地影下食物
新手想入坑 睇完資料
本身想買一手 xt20/xe3 + 1855 kit
睇多兩睇 心郁郁想直上 一手Xt30 + 二手1855

巴打點睇 xt30係咪勁好多
另外知唔知二手1855 大約幾錢到?
視乎質素 ~1600
點解唔等埋1680
唔該巴打
大約幾時到? 我其實都等得 而家人係外國
價錢差幾多?
Google.com 幫到你
我諗佢買xt30kit都係想平,你推個定價咁貴既鏡比佢
驚買完後悔啫
今日去動漫節影相畀個傻佬逗,指住我隻1655話我支變焦鏡冇定焦鏡靚

轉過頭見到個傻佬拎住部Nikon對住個cosplayer長禁快門唔知影咗幾多百張相
串鳩佢
如果靚過定焦或一樣
仲要定焦把撚
聽到我會笑而不語,影恁耐從來無執過色,有時撞正光線環境好正情SOOC
從來唔會比較感光元件,反正各取所需,正如Olympus同Panasonic重出緊M4/3
佢問我部XH1係唔係medium format

同佢講APSC佢就
我揸支1855去都冇比人逗
btw自己新手經驗不足好多相都影得唔好
有冇巴打放 90mmF2
試過影兩粒鐘,執相五日,得一成見得人。
仲有半年保 巴打預咩價
我有呢23.4 想換16.4 有興趣可以傾下
https://t.me/coleman00517
巴打留個tg傾?
我預4200到啦
https://t.me/seriousboring
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞