政府放風戒嚴, 有機會斷網絡

529 回覆
1796 Like 15 Dislike
封國好呀
啲廢老仲唔去圍政總
如果戒嚴,班藍絲即刻變黃,手停口都停。斷埋電,班冷氣軍師都出緊。斷網就
無可能搞網路,你一搞。肯定全部金融機構走。
戒嚴下香港可隨時被封網
https://lihkg.com/thread/1322431/page/1
乜叫淨係cut連登,你究竟知唔知乜叫internet....定係你以為香港所有網路都係由正苦提供?
cut 網絡囉,到時廢老冇得睇youtube實發癲
Ham radio?
router to router intranet
香港咁細, 咁密
應該係可以成功
只少一個個屋苑做到

駛鬼咩
講定一完左令, 即出咪一樣解決唔到政治問題

同想用警察解決政治問題一樣
到時真係要sing hallelujah to the lord為記認
恒指即刻跌到個位數,睇下有咩後果
Firechat?
斷網大不了咪全世界返屋企先
我唔信你日日都斷啊屌你老母林鄭
要準備三樣嘢 利申: 科技嘅嘢我識條鐵咩
1) 官方出海外文宣得返記者 要記者有網路向海外發訊 例如要準備衛星電話

2) 疑有戒嚴要向領事館埋手 因為到時可能得返領事館有對外通訊
睇下可唔可以俾記者或授權入內通訊

另外亦要領事準備於戒嚴狀態解放陣會入城 希望各國考慮牽制方案

3) 建立現場指揮系統同行動順序

當區指揮:
A) 大量WALKIE 要連接到各大(1)及(2)區同伴
B) 旗幟名令
C) 戒嚴下已經不能再和理非!! 但亦切記唔可能有兵力增緩 陸路交通必然受阻 以無退路

誇區行動:
A) 如接獲當區戒嚴 就要鄰區就要立即出發
- 鎖金鐘 旺角出動
- 鎖旺角 銅鑼灣出動
- 鎖銅鑼灣 沙田上水大圍出發
B) 請勿落單並制定集結點 同區分A/B位 按當區巴絲自發制定平常容易集結嘅點
C) 陸路交通必然受阻 遍遠區域如需增緩可能要事前部署 可能需要制定另一套行進方式 應考慮如單車等助步工具
cut network 大家可以唔洗番工了,不如出街行下
戒嚴一出

全部CALL白車入 AE 點算?
輛侯時間 72 小時咁點算?
當唔當非法集會?
佔領醫院?
斷網的話,應該定期行街firechat喔
冇網咪大家出金鐘/禮賓,戒嚴咪睇吓點拉到2百萬人囉
佢夠膽戒嚴
實晚晚去佢屋企開party
用airdrop通訊可行嗎?
有公司會租香港server

財團大戰777不日上映
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞