政府放風戒嚴, 有機會斷網絡

529 回覆
1796 Like 15 Dislike
幾年前唔係用過一個好安全既app咩
你哋究竟知唔知道啲舊, 有部流動電訊干擾車?
可以喺特定範圍 通訊設備。
但同時可開放狗與狗之間嘅通訊 頻道。
認住呢架車 , 如果出現喺附近就可能影響到通訊設備。
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/101125/%E7%BF%92%E8%BF%91%E5%B9%B3%E8%A8%AA%E6%B8%AF-%E7%84%A1%E7%B7%9A%E9%9B%BB%E5%B9%B2%E6%93%BE%E8%BB%8A%E6%B2%BF%E9%80%94%E6%88%92%E5%82%99-%E5%81%B5%E6%B8%AC%E9%81%99%E6%8E%A7%E7%82%B8%E5%BD%88%E9%98%B2%E8%A5%B2%E6%93%8A
約定冇可能,因為有狗mon
到時發揮創意
戒嚴係會封閉主要道路, 應該會有roadblock之類, 大家係時候做下research 了解下戒嚴係咩一回事
其實換轉個方向諗,當真係有呢一日出現。

1.分區戒嚴會唔會cut部分地區網絡呢?可以唔Cut金融區?

2.戒嚴戒一星期?一個月?時間長度係一個問題。

3.戒嚴完咗之後,問題一日都未解決而只會惡化。

4.戒嚴時間內唔會示威者唔會送頭咁笨柒呀嘛。

暫時諗到咁多
無網上鍵盤戰士都出黎圍鳩你
罪商界定罪自己
戒嚴就走啦屌 真係會死的
唔值搏
網絡年代可能藍黃大和解
到時都係等美軍到算啦
因為驚有狗仔倒戈唔夠警力先出呢招?
無形法律比有形路障、巡邏隊更嚴重
cut 上網你全香港都運作唔到
如果淨係ban 連登 wtsapp tg 呢啲
Frd 圍內自己開個google drive 黎share 用
同埋轉用埋iMessage 有冇得諗?
戒嚴 無上網期間 港共會做啲咩??
咁好既環境 姐係國定殺戮日既政權版
港共 支那 公安 狗 做咩都得 無人知 知都講唔到人知
大家諗清楚 可能你好彩 唔係比人上門滅聲果個
但以後 就無人再企出離前線為香港抗爭
暴政專用版國定殺戮日 !
到時人人放工之後冇野做
全世界一齊出黎練打狗棍法
大陸嗰種防火牆要好多人維護,甚至人手檢查敏感字眼同del post
林鄭應該一時三刻做唔到
就算大陸調一Team人過嚟幫手,我哋用廣東話打字,除咗廣東人之外應該冇乜人明白,係人手調配方面會有困難
佢好難將所有敏感字眼一律過濾,因為啲人係識得用代替字表達
引入大陸防火牆經濟一樣會玩撚完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞