政府放風戒嚴, 有機會斷網絡

529 回覆
1796 Like 15 Dislike
文宣同事,即時鼓吹戒嚴
其實香港會冧
行得呢一步佢唔停得耐
所謂損敵一千自損八百唔係講笑
加快走資速度同外國審判

諗定vpn先反正呢個佢block唔到
一戒嚴重大獲,一定重多人出呢。
我要上網呀。
斷網絡? 哇 做唔到生意 恐怕大把人發癲
斬連登? 哇 平台一變十 恐怕仲難做監察
好驚呀
自損一萬就真

我係外資,就先考慮『有入冇出』問題,襯依家重可以走,一定先撤

同時間限制外媒報道,佢唔寫臭你,我跟佢姓柒。

大把外國人夜夜生歌,只要市民改為聚集老蘭,你港共點禁,到時拉埋外國人咩

柒婆,你唔做正臭閪
又咁講個時中共從來無自損八百
根本係我鐘意點行就點行

依家佢代價唔同
佢唔斷得香港太耐
一斷d錢走唔出支爆得仲快
斷網其實可以
只停部分地區,只停示威區既無線基站
有線繼續,影響有限
你未夠認識共產黨
佢地冇嘢做唔出
當問題牽涉到國家安全,國土完整
即使犧牲香港,又如何
咁多人收成期,唔信會戒嚴
佢真係cut香港就玩撚完
If we burn, you burn with us
睇係我哋驚啲定佢哋惹起更多民憤啦
斷成個香港既網絡就難啲,始終影響太大
不過剩係停示威區既手機網絡,影響細好多,機會大好多
病人條命定中共既order 重要d
睇政府cut 醫療 budget 就知道佢係幾禁冷血無人性
同大灣區接軌, 鎖互聯網
點樣唔斷商用?

有錢佬傾個生意都要專登番公司用公司電腦?
斷丫 香港大撚把7x24工作
記唔記得上個月
個兩次可能係演習黎 連續兩晚並非巧合、偶然
中共要搵一大班神功人士駭客 黎大規模斷你
監控網路 不嬲都係佢地作風
上次試 係預防下次再有重大戰役 可以Shutdown 到你
試Down邊幾個server 就可以中斷你香港

721 真係要預防 唔排除有咁既可能性 而且有一定可能會出現呢個情況
可唔可以發起200+1靜坐運動呀⋯
越堆越激進無用,班黑警就係想我地變暴徒
相反我地靜晒,同佢地預期唔同左,佢哋反而唔敢堆進
靜坐抗議班黑警想挑機都無用啦

真係學新疆咁玩
當香港人狗咁打
咁多心血搞衣啲不如諗樓市
政狗真係癈過癈佬
其實 香港人 好大程度敵人真係自己 當一再刺激到你
連自由都無 手機都上唔到網個時
港豬 仲要被吉到幾時 先知痛 先識群起反抗?
根本係中共眼中 一直知 , 當我地係溫和既港豬

除左所謂既民憤 我地仲識仲可以做啲咩?
中共 根本一直都無放過我地係眼內

呢個肯肯定係事實
嚇鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞