遊行無用,勇武無用,連儂牆無用,民意開始逆轉,開始攰,好想死,仲唔散係弱智,仲唔衝係嘥氣,條例已經死亡,警察已經內鬨

5001 回覆
8625 Like 56 Dislike
推。
其實香港人比共產黨騙了左和矇蔽左二十年了,英國佬知道唔出聲,自己香港自己救。
留名
推呀
push
721 遊行見
高質post一推再推!!!!手
人手置頂
push
樓主你好,多謝你啲資料。

以下係我呢個廢中嘅小小感想,如果覺得唔啱聽就當我廢up又好3毛又好。

關於第一階段「種族」,宜家好明顯,分化緊香港人同大陸人,十幾廿年前香港人唔會咁討厭大陸人,但係唔知幾時開始,香港開始輸入啲低質遊客,搞臭香港。

我宜家明白佢哋嘅目的,就係要引發中港種族仇恨。因為中共其實唔怕我地700萬香港人,就算全部香港人一齊勇武抗爭,佢哋眼中都係佔全國唔到1%人口,就好似中共都唔怕新疆一千萬穆斯林一樣,因為論軍隊人數同裝備,中共都有壓倒性優勢。要對抗壓倒性嘅武力差距只宜智取,試想如果香港同大陸人團結嘅話,隨時引發各省各地13億嘅市民一齊罷工罷市,咁樣中共就好難封鎖晒所有消息、扮聽唔到民眾聲音。

宜家大陸人見到香港人俾狗追打,佢哋唔會覺得啲狗唔啱,更加唔會覺得政府唔啱,反而覺得係我哋市民唔啱、喺度搞破壞,會覺得香港人抵打,甚至會覺得好心涼。
倒返轉諗,如果我哋見到啲大陸市民舉住五星旗唱國歌俾公安打,我哋都會覺得佢哋鬼打鬼好抵死;但係如果我哋見到一班大陸市民舉住香港旗唱海闊天空俾公安打,我哋就會覺得公安唔啱,會支持大陸市民。

如果單靠香港700萬人,戰鬥力只有5;如果我哋聯合到大陸13億人民,就即時可以升呢打大佬。

至於要點樣先聯合到13億人民呢?大家可以發揮創意,主要係利用同理心,譬如被狗追打嘅時候攞出五星旗或者「愛國愛港」大字報,大陸市民見到,就會產生同理心,會覺得啲狗唔啱,然後慢慢就會開始支持我哋。可能你哋會覺得咁做好反骨好埋沒良心,但係要記住我哋嘅真正敵人係邊個,唔好俾敵人輸送俾我哋嘅仇恨思想束縛住,要打嬴大老虎必須要打破固有思維,出奇制勝。
push
將啲正常po推返上去
Push
 幫家長們
Like fb 立場 蘋果 rthk vnews
幫 佢地手 機 裝now,apple,立場
電視裝 now
簡唔中買份 apple 放屋企 俾佢地睇
麻煩入去簽一簽, 之後請巴絲登入 Email account confirm.

白宮聯署link在此:https://bit.ly/2XOf0aj
請求美國國會快推《香港人權及民主法案》

好人一生平安
721 人手置頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞