遊行無用,勇武無用,連儂牆無用,民意開始逆轉,開始攰,好想死,仲唔散係弱智,仲唔衝係嘥氣,條例已經死亡,警察已經內鬨

5001 回覆
8625 Like 56 Dislike
唔好意思借個位用一用

今日銀髮族遊行

得閒嘅巴絲都去支持一下咁撐我地嘅老人家,多謝多謝!!

銀髮族遊行
https://lih.kg/1324434

https://www.facebook.com/silverhairgroup/photos/a.845823422463150/849094875469338

最新消息 :
警方最終發出《不反對通知書》

7月17日(星期三)下午5時
遮打花園—>政府總部

我們要求:

1. 撤回逃犯條例修訂
2. 立即撤銷對已被捕人士的檢控
3. 立即停止搜捕
4. 成立獨立調查委員會徹查警民衝突、警方濫用暴力的緣由和責任
5. 重啟政改, 實行雙普選

(請穿白衫黑褲,默默為崩壞制度送終)

大家可以可以自帶寫上簡單心聲的示威牌,參與是次靜默遊行。

參加者宜帶備充足食水、毛巾、替換上衣(因天氣酷熱。

tg channel: https://t.me/silverhair717
真心唔好再俾紅媒吹嘅風向帶走
唔好人哋話失敗你就覺得會失敗
有好多嘢未成功前大家都唔信會成功
要堅持呀
大家要保持頭腦清晰,時刻警惕專登令人無助、冷感同精神崩潰嘅言論,慎防思想/意志被「顛覆」手段操控!
慎防失敗論
勿被中共躪
文很長,但文很好看
警世文值得大家關注
學海無涯,大家一齊嚟學嘢
認同請分享
班廢老成日都話做乜都冇用,中國好強大乜乜乜,我哋做咩都冇用…

我想講或者我哋嘅行動好似起黑暗中行走一樣,睇唔到一個方向,但唔行就會企起度等死。我哋必須要繼續行落去不斷摸索、不斷發聲,好似聲納定位咁,我哋做嘅每一步可以反映到要前進嘅方向(比喻錯嘅話我起度講聲sorry先)。

所以唔好話我哋做嘅嘢咩用都冇,遲早比中國玩哂乜乜乜。如果我哋唔相信我哋做嘅嘢係可以改變到個社會而做所謂中遊分子,你同坐起度等死係冇分別。
真正嘅Total War
所以沙田一役其實成效好大,因為帶咗一班警犬入民生之地,辣着咗原本唔出聲或甚至唔知情嘅市民
pushhh
認同,唔使理班廢老啦,根本佢哋乜都唔識又乜都唔知,日日群埋其他無見識嘅廢老打躉,批鬥大學生讀屎片。佢哋係咁叻嘅話,就唔使住公屋咬老綜啦,正一井底之蛙,唔使同佢哋一般見識
遍地開花
大家一齊嚟學嘢
警世文,很重要
此post 不能沉底,需長期置頂
推爆佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞