遊行無用,勇武無用,連儂牆無用,民意開始逆轉,開始攰,好想死,仲唔散係弱智,仲唔衝係嘥氣,條例已經死亡,警察已經內鬨

5001 回覆
8625 Like 56 Dislike
要虐待
打死係優待咗佢
我覺得連登要討論同set 番個示威者同差佬打時唧 Rule of engagement. 或者乜鬼code of ethics 示威原則
再公佈天下!!

對陣就一定,走唔到比人拉亦無法,但真係唔可以打死人,唔係話和理非,但我哋嘅暴/武力係應該有原則同底線。

差佬係仆街多,但又未無人性到可以或者想打死我哋,所以我覺得要公平。
我哋要差人守法 (我知家下佢哋好多時無),其實我哋自己都要set番個原則自己守。(犯法就定GA la,非法集結老母, 襲警 a ma),有口話人真係要有口話自己。

Draft如下:
1. 唔L准打眼。
2. 投降左,無反應,唔L准再打。
3. 盡量傷皮唔傷骨啦,克制a ma。
4. 禁止刀具,尖刺,至死毒藥。
5. 咪對准人用火。對准地ok。
6. 唔會破壞商鋪 ( CCTV除外),只會破壞政府建築同車輛。
7. 唔會打記者,不阻礙採訪。
8. 唔會打醫護,不阻礙醫護救援。
9. 唔會打街坊 (挑釁藍屍除外)。

差人其實都驚死,成日當大家係生番,差佬個堆post唔知真定假la,但我覺得差佬對示威者係超誤解呢點係真嘅。

下場武力會升級,但真係唔好死人啦!屌。

我廢,企得後,沙田同屯門都無去,但我真係知每一個後生(我40廢中) 真係好善良,好pure,好true,你哋把口惡,但其實每次出來真係驚差人多過想殺差人,落手其實好輕,但大家都知唔出真係唔得。
反而班差佬個個真係好勇鬥狠,我諗呢個真係所有暴力或武力團體嘅特徵。

認同請分享,一世平安。
push
所以我一路都覺得對家用咩章法我地就用咩章法,仲要極端過佢地
講疊馬鬥多口水一定係我地贏
推!

超級佩服樓主,好聰明。 有時你見到有啲人故意做subversion 麻煩你提醒下我地,我地可能未有你咁醒目,但都會盡量醒啲,不過有巴打你提點下會好啲!感謝你!

好撚恐怖
pish
需要置頂
並公開蘇聯情報部門顛覆敵對國家社會嘅方法。由意志敗壞(demoralisation)開始,令到整個社會感到無助,唔團結,冷感,撕裂,以致崩潰,不戰而敗。呢套理論有學名,叫「顛覆」Subversion

要做到紅字唔系咁易
要 長期 持續 向目標社會發放 失敗/犬儒主義
並且必須成為唯一資訊來源
(令目標群眾無法判斷真偽)

港英時代
英國人刻意維持兩個電視台做check & balance
中共根本冇幾會咁做顛覆
推 中共最終目的!!!!
林鄭一直行緊哩套
消耗緊香港人意志
所以咁多年一直用中国紅色資金慢慢買起傳媒
企圖用香港嘅資本主義打死香港
[學術討論]假若示威力度升級
https://lih.kg/1319559
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞