遊行無用,勇武無用,連儂牆無用,民意開始逆轉,開始攰,好想死,仲唔散係弱智,仲唔衝係嘥氣,條例已經死亡,警察已經內鬨

5001 回覆
8625 Like 56 Dislike
Push
大大力推
其實雨傘革命已經完成左demoralisation開始左進入distablisation
dq到魚革係正式distablisation
到依家已經2-4年
所以依家係distablisation引發左crisis
所以支那見到新一代咁勇武就咁怕
見到攻擊支那象徵就發晒矛
原因係demoralise做得唔完全
crisis引發左, 變成左對支那政權對抗, 55波既局面
但係只要香港人一輸, 都係進入武力nomalisation

ps: 睇左2/3未睇晒
Pish
未去到crisis
Yuri片中講:crisis係真係大混亂時期,銀行會停止印鈔票,真正嘅emergency law,叛軍會成立人民政府機關,etc

基本上去到crisis,已經係踏上不能避免攬炒嘅路,香港仲未去到呢個情況(雖然越嚟越近)
咁點樣可以開一槍就完成normalisation?
佢好似講過crisis出現會有3個可能
內戰, 雙方對戰, 同subvert succeed?
睇左成粒鐘開始集中唔到

Subversion 目標目身係要(港豬)絕望想搵救世主
但如果(港豬)既救世主係(覺醒派)呢?
Subversion 係有proceeds 到
但demoralise係做唔足?
所以呢次革命既nature就係推翻支那暴政本身?
還是係得(覺醒派)本身咁諗

()既字係我唔知學術叫法係乜野
但你應該明我想講乜
其實crisis發生左入侵方都係要打
只係能夠justify到自己義軍入城既假像?
又或者
Winter on fire 本身又係咪subversion引發既crisis?
如果係, 俄軍入城殺左烏克蘭防暴
點解烏克蘭人會收手?
佢地就係想入歐呀麻
咁俄軍入城烏克蘭人都係反感架wo
Normalisation唔係一槍搞掂
係舉軍入城鎮壓
因為demoralisation同destabilisation,人民唔會反抗,甚至會歡迎
將反對入侵者同出賣本土者同同殲滅
用由中央支配嘅外來者取代
社會動亂繼而平息,入侵亦都完成
【 9.28 + 10.1 】連發宣傳

五年前的9月28日,催淚彈劃破夏愨道的半空,開展一場劍指真普選的佔領運動。

五年過去,真普選雖仍遙遙無期,而警察比以前更黑、更暴力、更不受監管。但是,香港人履行了在當日佔領結束時許下的承諾 -「人民誓將歸來」。五年後的香港人,以更團結、更鏗鏘、更堅毅的姿態再次站到政權的面前,對抗警暴,爭取雙真普選。

9月28日,作為一個我們都記得;我們都認為是重要的日子 - 雨傘運動五周年,我們希望和大家一同回到金鐘,在集會當中沉澱、思考。

同時,縱然當前要舉辦一個合法的遊行是會被多番刁難,而部份手足亦已經視不反對通知書為廢紙,但我們仍入紙希望可以舉辦10.1遊行,盡力讓當日能夠有一個讓所有香港人都能夠參與的大遊行,因此約定大家,十月一日,維園見!

【 9.28 反抗威權 迎接黎明 】集會
2019年9月28日
晚上7時至9時
金鐘添馬公園

【 10.1 沒有國慶 只有國殤 】遊行
2019年10月1日
下午兩時起步
維園集合,遊行往遮打道

主辦︰民間人權陣線

Push
所以招現代唔再work
係因為互聯網?
資訊流動對subversion冇實質阻止作用
Subversion係對人類社會心理設計嘅侵略技巧,只要人類嘅心理原則無變,subversion一樣會有效
溫故知新
好文章繼續推
高質
講真 自己有時都會真係灰同累。大家都係香港人 點解d警狗可以仆街到連狗都不如
https://petitions.whitehouse.gov/petition/request-communist-china-government-redeem-imperial-dynasty-s-bond

仲爭3千
要強国還錢, 唔係就交還香港統治
簽埋佢, 同搵人簽埋佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞