遊行無用,勇武無用,連儂牆無用,民意開始逆轉,開始攰,好想死,仲唔散係弱智,仲唔衝係嘥氣,條例已經死亡,警察已經內鬨

5001 回覆
8625 Like 56 Dislike
must read!
大家好,我係廢中,好同意宜家香港正在進行「共產式顛覆」。

老、中、青被分化得太嚴重,其實大家都係住喺香港,邊個會想香港衰。

十幾年前,香港人唔會咁討厭大陸人,唔知幾時開始,大陸遊客越黎越低質,宜家終於明白,原來係上面專門派黎搞種族分化。香港得700萬人,連全中國人口1%都無,上面根本唔驚你,佢地最怕嘅係如果香港人傳播啲自由思想俾大陸,一傳十、十傳百,最後變成13億人一齊搞事。

其實宜家香港同新疆個情況差唔多,當時中共引入左大批漢族去新疆,搞到當地人越黎越憎佢地,之後就有疆獨運動、遊行示威、警民衝突、暴亂,但係中共都完全無退讓,佢地忍無可忍於是發動埋恐佈襲擊,搞到死傷無數,結果中共以打擊恐佈組織為由,派兵入城,據講捉左50至100萬人去集中營。

我希望香港啲後生仔女唔好咁衝動,當武力變成血腥嘅話,政府就有理由鎮壓,西方國家最驚就係恐佈活動,一聽到話係打擊恐佈組織就唔會點出聲,到時真係無人幫到香港。

我屌晒你哋老母,有乜重要得過721,熱門居然一個721嘅post都無
https://lihkg.com/thread/1325434/page/1

[共識已達] 721銅鑼灣改做遊行終點
https://lihkg.com/thread/1325929/page/1
推!
睇返孫子兵法,雖然有啲部分已經不合時宜,但係好多對部分都可以嚟做藉鑒。 我哋冇leader但係如果每個人都明白,睇得通透就可以做到齊上齊落。

"敵人離我很近而安靜的,是依仗它佔領險要地形;敵人離我很遠但挑
戰不休,是想誘我前進;敵人之所以駐紮在平坦地方,是因為對它有某種
好處。許多樹木搖動,是敵人隱蔽前來;草叢中有許多遮障物,是敵人布
下的疑陣;群鳥驚飛,是下麵有伏兵;野獸駭奔,是敵人大舉突襲;塵土
高而尖,是敵人戰車駛來;塵土低而寬廣,是敵人的步兵開來;塵土疏散
飛揚,是敵人正在拽柴而走;塵土少而時起時落;是敵人正在紮營。敵人
使者措辭謙卑卻又在加緊戰備的,是準備進攻;措辭強硬而軍隊又做出前
進姿態的,是準備撤退;輕車先出動,部署在兩翼的,是在布列陣勢;敵人尚未受挫而來講和的,是另有陰謀;敵人急速奔跑並排並列陣的,是企
圖約期同我決戰;敵人半進半退的,是企圖引誘我軍。抵兵倚著兵器而站
立的,是饑餓的表現;供水兵打水自己先飲的,是乾渴的表現;敵人見利
而不進兵爭奪的,是疲勞的表現;敵人營寨上聚集鳥雀的,下麵是空營;
敵人夜間驚叫的,是恐慌的表現;敵營驚擾紛亂的,是敵將沒有威嚴的表
現;旌旗搖動不整齊的,是敵人隊伍已經混亂。敵人軍官易怒的,是全軍
疲倦的表現;用糧食喂馬,殺馬吃肉,收拾起汲水器具,部隊不返營房的,
是要拼死的窮寇;低聲下氣同部下講話的,是敵將失去人心;不斷犒賞士
卒的,是敵軍沒有辦法;不斷懲罰部屬的,是敵人處境困難;先粗暴然後
又害怕部下的,是最不精明的將領;派來使者送禮言好的,是敵人想休兵
息戰;敵人逞怒同我對陣,但久不交鋒又不撤退的,必須謹慎地觀察他的
企圖。"
前排有段片共產黨軍官話香港人思想搞亂了,控制唔到香港人思想
所以思想唔可以被洗腦
敵人使者措辭謙卑卻又在加緊戰備的,是準備進攻;

措辭強硬而軍隊又做出前進姿態的,是準備撤退;輕車先出動,部署在兩翼的,是在布列陣勢;

敵人尚未受挫而來講和的,是另有陰謀;

>>見學生係呢招

敵人急速奔跑並排並列陣的,是企圖約期同我決戰;敵人半進半退的,是企圖引誘我軍。
Pish
高汁,推
敵人反對的 我們就要支持
push
樓主有冇對抗 subversion 的方法?
Push
我無野講
Push
香港人今次做緊既野已經係
要每日做,唔好停
所以你睇到而家分化愈嚟愈少,銀髮族都團結埋
大家一直以為老人家係廢老,已經係中左顛覆
721唔理衝唔衝 齊裝落金鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞