最難考的專業人士牌照

268 回覆
8 Like 21 Dislike
以最common 5行: 醫, 法, 會計, 建築, 工程

依次序:
醫師 > 律師 > 則師 > 工程師 > 會計師

依次序:

冇人同意

依次序:

連登依次序:
IT程式編寫員 > 醫師 > 律師 > 則師 > 工程師 > 會計師
我都好撚難考
對比人數咪知
物業管理師呢
教車牌
對比人數咪知

個population 唔同點比較

合格率係一個比較好既指標
不過讀會計既人又未必讀得到醫科(簡單黎講:唔夠料)
獵人
對比人數咪知

比較個population
IT>>>>>>>>>>>>>>all
對比人數咪知

比較個population

講緊最難考喎
唔係最少有

少=/=難
IT=保安 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> all
自己嗰行 >>>> all
測量?

依次序:

連登依次序:
垃圾會議員 > IT程式編寫員 > 醫師 > 律師 > 則師 > 工程師 > 會計師
音樂家
好難比較
醫生個牌根本好難有資格考
一係就係外國讀完醫,唔係個個屋企有錢
一係就係香港讀醫,又係好難
測量師都冇?
Clin psy
Ed psy

依次序:
醫師 > 律師 > 則師 >> 工程師 > 會計師

咁就岩

見過好多工業學院/半工讀出身都考到工程師,會計師,測量師
極極極少數工業學院/半工讀出身考到律師, 則師
未見過工業學院/半工讀出身考到醫師(西醫/牙醫)
我都好撚難考

以最common 5行
音樂家

以最common 5行計
Clin psy
Ed psy

以最common 5行計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞