【已婚人士】分享快樂、分擔壓力post ....................

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
我愛佢!唔會放棄
唉碌緊高登,眾說紛紜 tvb講大多數人被控暴動罪,立場就話好少 大部分都係非法集結
我諗都係大部分暴動多
真係逼前線堆人愈來愈激,肯定有D會絕望不如一搏
就算拉佢地坐完出黎都唔會有好結果
唔通香港真係會行北愛爾蘭條路.....
都唔駛等抗爭者升級
對家都火箭炮
全面進入戰爭狀態
https://lihkg.com/thread/1388073/page/1
對「暴動罪」最勁嘅批判:吳靄儀鴻文
https://lihkg.com/thread/1387520/page/1
重要]法庭眼中的暴動 (旺角CASE LAW)

立場live︰被告暴動罪其中二人係情侶,預計8月4日結婚,佢哋只係喺現場扶起一名少女就被捕。
唉真係 尋日睇左呢兩條link
原則上睇落呢兩位都有事
惡法既"參與" 同"共同目的" 定義含糊 而又複雜,法官又有唔同理解
相信 唔上到終審都冇咩好官同你推翻/定義
一定要幫佢地
我36K/0K都未放棄,雖然有D不爽
你個case 簡直係陰公
你一個人搵兩個人錢
[member騙案[/member]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞