假如我地帶頭發動眾籌英國登報,以《中英聯合聲明》做突破點升級,你支唔支持?

3750 回覆
10843 Like 41 Dislike
支持
支持
我絕對支持
要俾出面外國人知道呢班警察做既衰野
哈哈,呢個正 👍
支持
我出100usd
登埋比美國, 要求立即取消關係法先得唔得
支持登報
支持,諗住捐身家

Btw:得五千,學生
支持
2007 中共否決2012年普選特首
2014 新界東北計劃
2015 香港大學副校長任命事件
2016 DQ議員
2017 修改議事規則
2018 一地二檢
2018 高鐵
2018 明日大嶼願景計劃
2018 新智能身份證
2018 馬凱事件
2019 送中條例
2018 林鄭拒向美國引渡逃犯
2019 国歌法
2019 多功能智慧燈柱
2019 理大封民主牆碩士生遭開除學籍
2019 菲律賓前外長被拒入境香港
2019 一名司機以工具可作非法用途及管有第一部毒藥拘捕
2019 612 香港警方違反國際法 濫用催淚彈、危險使用橡膠子彈
2019 引入確認書制度

以下無法以時間排序:
功能組別
選舉臨近配票種票: 蛇齋餅粽, 掌心雷
青少年軍涉擴大洗腦
紅色傳媒
警隊淪為政治打壓工具
支持
Ohhhhhh 攬炒巴又嚟發功
而家中英打口水戰嘅時候,就係香港提供子彈比英國嘅時候
講真其實英國而家都自顧不暇,邊有咁得閒理香港。而家佢地出聲氣都係因為大勢所趨,加埋臨近選舉先攞香港借題發揮,情況就同台灣察英文話撐話盛咁谷起返個民意,但又遲遲唔收港人以難民移籍一樣,我預期過咗選舉佢哋就又唔L出聲,幫咗香港對佢地無決定性嘅利益

反而美國就有,「香港人權及民主法案」俾佢地有監護香港嘅能力,對佢哋都百利而無一害(班共匪好多資產係美國),而「美港政策法」亦係中共嘅死穴,過咗呢條人權法就等於捏住中共喉嚨,在權在勢在利益都係美國最有理由去幫香港

所以我認為攬炒巴呢招係妙在「美港關係法」入面以「中英聯合聲明」為基石呢點上面去捉使美國加緊去立「香港人權及民主法案」,反之英國嘅力量無美國咁強大,而對英國黎講個利益都無對美國咁大同直接
👍🏻👍🏻👍🏻
支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞