假如我地帶頭發動眾籌英國登報,以《中英聯合聲明》做突破點升級,你支唔支持?

3750 回覆
10843 Like 41 Dislike
gchi
push
我無嘢講
推返正經嘢上嚟先 pish
我冇野講
健吾 :

夢遊,我真係夢遊。你當我發開口夢啦。
係政治呢個可怕既世界人面,幾時會有人開動機器抹黑你呢?
你郁到佢地利益果陣。
如果佢地做返佢地做既事,其實係冇人會想掂政治呢趟混水既。
但過去二十年,不少政工作者,想左右逢源,對美國佬就講a,對中國佬就講b,想兩邊lam著數。結果就搞到而家咁。
咁要突破而家既困局,可以點做?for the time being,你要記住,外國佬,係唔會無啦啦幫你香港人既。你要畀佢地知道,佢地幫你,佢地有利益。
記住,係利益。唔係咩友情,關係……No。a big NO!
只有利益,才可以令他們做事。前輩教授就講得好清楚,要登報,都要英國人覺得重要,要講到一個point:「《中英聯合聲明》,不單與香港的自由有關,也與英國的尊嚴同長遠利益攸關;如果中共可以隨便唔承認同英國簽的呢條條約,話系歷史文件,o甘都走到數,中共和中國公司以後都唔駛理同英國簽的任何協議和合約,英國以後就畀人撚狗咁撚。」
推正常post ar ,膠post 由佢沈
Shut up and take my money
點解仲有人貼健吾呢條鬼ge文章過嚟
攬炒巴 真係辛苦晒你同你地既團隊
我代佢地向你地道歉🙇
攬炒巴
正經post. !!!!!
推佢老母臭西!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞