[7月新番] ヴィンランド・サガ 海盜戰記

442 回覆
23 Like 6 Dislike
好正!想問吓有冇第二季嘅消息?
漫畫係咪159之後都無中文睇?
應該係,英文版去到170
睇到耕田中後段覺得有啲似浪客行
畫風同某啲情節都係
見到reddit個邊投左佢做最佳動畫特登搵黎睇
真係好撚好睇 心目中十大

最尾諗唔通:
點解askeladd 佢肯自己死都要幫王子上位?佢當初想幫佢上位係因為想r著數咋嘛
唔會係因為askeladd真心覺得王子會係一個好君主所以命都唔要掛
重睇啦
佢想補wales由王子死都得架
一直相信既亞瑟王咁耐都唔回歸,佢覺得要靠自己為英國帶來永久既和平 安穩,而佢覺得自己並唔係做王既料,所以佢睇中王子 (中段有講佢睇人有一手,佢認為王子係大器)。果一瞬間佢殺左舊王,就可以推到王子上位加換到wales既和平。

應該係
簡單啲來講,王子唔會搞佢故鄉,佢係為故鄉而死,唔係為咗幫王子
前幾日down落嚟睇
頭幾集有啲平淡得滯
但由死老豆開始越來越有氣氛
成套野作畫唔差,配樂又正
故事方面都寫得唔錯
好難得可以響廿幾集入面刻劃到睇到幾個角色嘅成長主
雖然未稱得上神作但肯定係佳作

係估唔到個bd 銷量會咁差,真係好可惜
前幾日down落嚟睇
頭幾集有啲平淡得滯
但由死老豆開始越來越有氣氛
成套野作畫唔差,配樂又正
故事方面都寫得唔錯
好難得可以響廿幾集入面刻劃到幾個角色嘅成長
雖然未稱得上神作但肯定係佳作

係估唔到個bd 銷量會咁差,真係好可惜
漢化組復活
佢最後一次同男主決鬥之後佢都講左
佢細個一直都相信英雄會回歸平定戰亂
但由老母死個刻佢知道呢D都係假
英雄同神係靠唔住 只可以靠自己
佢到左呢個年紀 佢唯一可以達成到目標嘅方法
就係推王子上位
佢講過自己唔係王嘅材料 而家個國王都唔係
所以當國王叫佢揀祖國定係王子
佢要揀晒兩個的話 只可以呢個方法
故事入面有講過 威爾斯人民族性好強
如果你覺得佢推王子只係為左lam油水
只可以講你仲未明佢嘅內心
一開始見到王子 我就心諗點解個look咁似烙印個基頭鷹
冇台灣既漢化咩
read english
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞