[7月新番] ヴィンランド・サガ 海盜戰記

442 回覆
23 Like 6 Dislike
比阿謝拉德串到一棟都冇
其實阿謝拉德對托仔幾好
教仔咁教
主角都on99
又話要報復又幫佢打天下

斯德哥爾摩候群
報仇之前都要吊住條命, 住人地既食人地既學人地既, 又冇話幫佢打天下, d決鬥機會都係有條件, 當接任, 點解唔玩陰招賤招係因為芬仔要學老豆正當提出決鬥再正當贏, 至於王子(尤其係演講完要建立太平盛世之後), 我諗芬仔都有心幫佢建國(雖然冇講出口)
事實上佢真係幫左阿書甩多打天下
最唔make sense話佢比人up兩句會失哂理智
但佢under佢共事左十幾年

講就公平決鬥
但出去殺人就永遠用匕首呢啲陰招食腦型武器
老狐狸終於有搲爆頭嘅一日
其實唔可以用正常人心態套落男主到
人哋10歲都冇就自己一個跟住人哋生存
邊有人會教佢做人處世
咁多年生活都係打打殺殺
又淨係諗住復仇幫自己最尊重嘅老豆爭返啖氣
你想人哋心理有幾成熟
其實托仔作為正氣撚呢一點都冇乜變過,上一集阿謝拉特埋怨托仔跟咗佢十幾年都仲係咁戇鳩鳩

阿謝拉特初遇高佬好明顯係有啲怯,但係認低威嘅閪說話佢真係講唔出,只係冇諗過細細粒嘅托仔居然喪到走去撩隻人形熊,一味死衝爛衝又唔肯用腦諗嘢就同十幾年前「投奔」阿謝拉特一樣

講真以一個仲未明辨是非嘅年齡走去群班惡黨,仲要跟阿謝拉特呢啲蠱惑佬仲依然咁「直」都算係噉啦
下季冇野好睇
啱,唔多掂
務農saga
漫畫好正
skip下季有無得諗
no i mean下幾個月冇哂有質素既動畫

當然我都諗下季vinland點算,好難吸引到人睇
農夫戰記早期悶,但去到canute超好睇
下季會試睇下套pet,唔得就放棄
OBSOLETE在YouTube 有10幾分鐘片,睇完真心唔掂,唔係畫風,而係啲戰鬥劇情真心差
當托仔係啲黑社會死臭飛個觀感係咪會fit 啲?
(雖然事實上都係)
細細個就學壞哂
就算佢老豆嗰套幾正直都唔會成熟得去邊啦
https://youtu.be/D0BcqRwxDZE
睇嚟有第二季了

呢幕比漫畫搞到有少少怪,但都好正

動畫黨,估唔到劇情會係咁
呢集之後希望王子+芬仔生生性性
我睇漫畫都以為黎緊係game of thrones
今集結尾跌匕首果幕好正
放下父親既遺物
放下復仇既執著
人生再冇意義
咁至有機會同容量去重新建立何謂人生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞